Hoi toekomstige collega,

Mijn naam is Joeri Bakker en ik werk sinds april 2017 bij De Correspondent als front-end developer. Ik beoefen mijn vak met veel plezier, en ik vind het belangrijk om mijn vaardigheden in te zetten voor iets waar ik achter sta, waarmee ik echt iets bijdraag. Hier help ik bij het maken van een platform voor constructieve en diepgravende journalistiek.

Ik werk samen met negen andere ontwikkelaars aan het constant vernieuwen, verbeteren en onderhouden van dat platform. Ik heb onder andere ontwikkeld, geholpen bij het opzetten van een website voor de crowdfunding die 2,5 miljoen dollar heeft opgehaald voor onze transnationale uitbreiding, voor onze schrijvers en meegewerkt aan de lancering van The Correspondent, voor 50.000 leden uit meer dan 130 landen.

Eerst over De Correspondent

Als De Correspondent geen belletje doet rinkelen: correspondenten maken in samenwerking met onze leden journalistieke artikelen, podcasts, boeken, video’s en infographics over de belangrijkste thema’s van onze tijd. Klimaatverandering, mobiliteit en gezondheid bijvoorbeeld. Maar ook: vooruitgang, ouder worden en al het niet-menselijke leven op aarde.

De journalistiek van De Correspondent wordt betaald door inmiddels meer dan 62.000 leden, die ervoor zorgen dat we volledig onafhankelijk én advertentievrij kunnen zijn. En recent zijn we met 50.000 nieuwe leden uitgebreid naar het Engels met The Correspondent, waarmee onze journalistiek daadwerkelijk grenzen overstijgt.

We bedienen opeens nog meer leden in nog meer landen die ons op verschillende manieren lezen. Ons team moet groeien en we zijn op zoek naar een ervaren front-end developer.

Wat verwachten we precies van je?

Jouw rol als front-end developer

Je zal je elke dag bezighouden met het verwezenlijken van de van De Correspondent. Zo zul je werken aan het mogelijk maken van nieuwe, innovatieve vertelvormen om onze journalistiek naar voren te laten komen, zoals interactieve infographics. Je zult nieuwe manieren ontwikkelen voor leden om met elkaar en de correspondenten in gesprek te gaan.

Je moet goed zelfstandig kunnen werken: een taak begint ermee dat je zelf moet bedenken wat er precies van je gevraagd wordt en wat er moet gebeuren om dat goed af te ronden.

Samen met je collega’s lever je snel en frequent kwalitatief goed werk af, en je wordt tegelijk geacht te letten op de details. Hierbij houd je altijd rekening met de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en privacy van en op het platform.

Je werk raakt onze leden, de correspondenten en verschillende deelredacties, en je zult met hen allen samenwerken en overleggen om tot de juiste oplossing te komen.

De front-end stack begint bij HTML, gerenderd door Twig-templates, wordt gestyled met SCSS en interactief gemaakt met JavaScript. Voor complexere zaken gebruiken we nu Vue en React, en de hele boel wordt gebundeld met behulp van Webpack.

We verwachten uitgebreide ervaring met tools en frameworks. Je leert graag en met gemak nieuwe technieken aan. Je kunt designs naar systemen van componenten vertolken, waarbij je rekening houdt met precisie, maar ook met praktische overwegingen.

Nog belangrijker is je diepe begrip van de bouwstenen van het web, en een fijn gevoel voor architectuur en clean code. Frameworks en tools komen en gaan, maar de fundamenten zullen er altijd zijn.

Wie zoeken we?

 • Sterke front-end basis – Je hebt een diep begrip van en uitgebreide ervaring met de fundamenten van webdevelopment, semantische HTML, toegankelijkheid, CSS en JavaScript.
 • Clean code – Je schrijft leesbare, onderhoudsvriendelijke en gestructureerde code met een oog voor de overkoepelende architectuur.
 • Continuous deployment – Je gebruikt een git-centrische workflow en kan redeneren over het onderscheid tussen must-haves en extra’s om vlot en vaak goed werk te leveren.
 • Samenwerken – Je kunt constructief overleggen en feedback geven en ontvangen met aandacht voor zowel technische als emotionele aspecten, voor een whiteboard en in code reviews.
 • Zelfontwikkeling – Je kunt je eigen werk goed organiseren en bent nieuwsgierig naar nieuwe tools en technieken en leert ermee te werken.
 • Proactief – Je werkt actief aan het leveren van het best mogelijke resultaat voor iedereen, en komt met eigen ideeën en manieren om dat resultaat te verwezenlijken.
 • Trots op goed werk – Je bent niet slechts taakjes aan het afvinken, maar wilt werken aan een tastbare, positieve impact. Je kunt je dan ook vinden in

Wat bieden wij?

 • Een fulltimebaan.
 • Een fijne redactie in hartje Amsterdam, mét terras aan het water. Vanaf Amsterdam Centraal kom je er in vijftien minuten wandelen langs het IJ.
 • Een ambitieus en gedreven internationaal team. Je hebt ruim zeventig collega’s van over de hele wereld, die elke dag hard werken om onze journalistiek mogelijk te maken en met wie je kunt sparren.
 • Aandacht voor je werkplek. We bieden een laptop, een tweede scherm, een fijn bureau en gezonde lunches.
 • Ondersteuning bij persoonlijke groei.
 • Een goed salaris.
 • Werken onder het CAO voor het Uitgeverijbedrijf.

Solliciteren?

We staan te springen om jou als nieuwe front-end developer in ons developmentteam te mogen verwelkomen en zoeken in overleg de juiste datum om met je aan de slag te gaan. Dus genoeg over mij: ik hoor heel graag over jou! Solliciteer voor 15 december.

Word jij onze nieuwe collega? Dien je cv in en beantwoord onze vragen om kennis te maken. Solliciteer nu

Met een hartelijke groet,

Joeri

P.S. Vragen of opmerkingen? Mail mij op joeri@decorrespondent.nl!