Beste toekomstige collega,

Bij De Correspondent maken wij iedere dag journalistiek over de belangrijkste thema’s van onze tijd, zoals klimaatverandering, kunstmatige intelligentie en niet-menselijk leven. We schrijven artikelen, nemen podcasts op, publiceren nieuwsbrieven en maken infographics. Zo hopen we onze ruim 60.000 leden inzicht te geven in hoe de wereld werkt.  

Nu zoeken wij een collega die al dat journalistieke werk met onze leden, lezers en luisteraars deelt. Iemand die onze belangrijkste inzichten op een creatieve manier toegankelijk maakt via onze dagelijkse nieuwsbrieven en sociale media. Iemand die ervoor zorgt dat onze leden zo veel mogelijk waarde uit hun lidmaatschap halen én potentiële leden inspireert zich aan te sluiten bij ons journalistieke platform.  

Advertentievrij, privacyvriendelijk en door leden gefinancierd

Bij De Correspondent laten wij ons niet zozeer leiden door het nieuws van die dag, maar richten wij onze aandacht op structurele ontwikkelingen in onze samenleving en in ons vakgebied. Wij kijken niet naar het sensationele, maar naar het fundamentele – en proberen je zo dieper inzicht te geven in hoe de wereld werkt.

Dat doen we op een advertentievrij, privacyvriendelijk en volledig door leden gefinancierd platform. Onze leden maken onze journalistiek mogelijk – door ervoor te betalen én door hun kennis en ervaringen te delen met correspondenten.  

Genoeg over ons. Terug naar jou. 

Wie zoeken we? 

 • Iemand die goed kan schrijven. Je schrijft lekker leesbaar en weet complexe materie helder over het voetlicht te brengen. Je hebt eigen ideeën over wat je goed geschreven vindt en wat niet. 
 • Iemand met ervaring. Je schrijft al een paar jaar voor een groot publiek en hebt ervaring en affiniteit met het schrijven van dagelijkse nieuwsbrieven.
 • Iemand die goed kan lezen, luisteren en kijken. Je leest graag en kunt goed de kern uit een tekst, podcast of video halen. Je herkent de belangrijkste boodschap van een verhaal en haalt de belangrijkste inzichten eruit. 
 • Iemand die gelooft in de journalistieke missie van De Correspondent. Je voelt je thuis bij een redactie die voorbij de waan van de dag wil gaan en doorgrondt waarom correspondenten een verhaal willen vertellen. Je hebt ideeën hoe je onze journalistieke missie iedere dag zo goed mogelijk over het voetlicht kan brengen. 
 • Iemand met journalistiek instinct. Je stelt meer vragen bij het nieuws dan dat je antwoorden hebt. Je bent nieuwsgierig. Je verheugt je erop om in ons archief te spitten en daar inzichten uit op te duiken die op dat moment actueel en relevant zijn.
 • Iemand met eigen ideeën over het delen van onze journalistiek. Je denkt graag na over hoe je verhalen van anderen in verschillende vormen kunt brengen, zodat je een zo groot en divers mogelijk publiek bereikt. 
 • Iemand die gefascineerd is door het fenomeen nieuwsbrieven. Je volgt hoe andere organisaties hun nieuwsbrief gebruiken en houdt technische ontwikkelingen bij een aanbieder als Mailchimp nauwgezet in de gaten. Je neemt het voortouw in de ontwikkeling van de nieuwsbrieven van De Correspondent.

Wat bieden we?

 • Een fulltimebaan bij De Correspondent.
 • Een fijne redactie in hartje Amsterdam, mét terras aan het water. Vanaf Amsterdam Centraal kom je er in vijftien minuten wandelen langs het IJ.
 • Een ambitieus en gedreven team. Je hebt ruim zeventig collega’s die elke dag hard werken om onze journalistiek mogelijk te maken en met wie je kunt sparren.
 • Aandacht voor je werkplek. We bieden een laptop, een tweede scherm, een fijn bureau en gezonde lunches.
 • Ondersteuning bij persoonlijke groei.
 • Een goed salaris. 

Enthousiast?

Klik dan op ‘Solliciteer nu’ en meld je aan! Je kunt reageren tot en met vrijdag 10 januari.

Word jij onze nieuwe collega? Stuur je cv op en beantwoord onze vragen om kennis te maken. Solliciteer nu.

Met warme groet,

Daphne van der Kroft