De Correspondent
De binnenbühne - Zangeres Wende hoopt dat haar internationale doorbraak tóch komt
SoundCloud
Luister hier naar de podcast

De première van The Song Project zou voor Wende een grote volgende stap zijn: een eigen programma bij het prestigieuze Royal Court Theatre in Londen. Samen met een groep bekende Engelse schrijvers – allemaal vrouwen – werkte ze sinds vorig jaar aan de nieuwe liedjes.

Het was bijna af, nog een paar weken repeteren. Na de première in Londen zou Wende met The Song Project de Operadagen in Rotterdam openen. Maar eind maart werd het hele project tot nader order uitgesteld.

Meer luisteren?

Zwart wit foto. 2 Technici van NASA gehuld in witte antistatische pakken bevestigen de gouden plaat aan de buitenkant van de ruimtesonde Voyager 2 Als de mensheid vergaat, blijft dit van ons over: een liefdesbrief aan de aliens In 1977 werden twee ruimtesondes het heelal in gestuurd die een blauwdruk van al het leven op aarde bevatten. Het was misschien wel de meest poëtische missie in de geschiedenis van onze soort. Aan boord een boodschap van ons hier op aarde – als intergalactische flessenpost. (Dit is een audioverhaal, maar je kunt het ook lezen.) Luister (of lees) het verhaal hier terug