&nbpsp;

Liveblog

08.12 We reizen met Blendle-eindbaas Alexander Klöpping mee naar de studio van het Radio 1-Journaal. Onderweg zegt hij in vijf minuten twaalf keer het woord ‘LOL’. Alexander is nerveus.

08.25 Alexander wordt geïnterviewd. Als er een plaat gedraaid wordt, wijst hij op het papieren draaiboek dat op het dj-meubel ligt en zegt: ‘Draaiboeken, waarom is daar eigenlijk nog geen app voor?’

09.00 Op de redactie van Blendle worden de laatste artikelen uitgeknipt en ingescand. Even is er paniek wanneer er een schaar kwijt is. Hij ligt onder de tafel.

09.40 De site gaat officieel de lucht in. De lancering is logistiek ingewikkeld: voor de neus van dertig fotografen drukt Alexander op een grote, rode knop. Zijn collega Marten Blankesteijn drukt achter de schermen op precies hetzelfde moment op ‘publish.’

10.12 Interview met Het Parool.

10.20 Interview met NRC Handelsblad.

10.28 Interview met nrc.next.

10.33 Interview met de Volkskrant.

10.45 Interview met iPhoneclub.nl.

11.00 Terwijl Alexander interviews geeft, gaat Marten met een megafoon de straat op.

11.45 RTL Nieuws onthult haar nieuwe decor. De nieuwe studio bestaat uit één groot smartphone-scherm, waar de hele dag Blendle op te zien zal zijn. De nieuwslezers zullen alleen nog van Blendle voorlezen.

12.10 Lunch. Alexander laat zijn vork vallen. ‘Waarom is daar nog geen app voor?’

12.33 De Volkskrant vraagt of ze Alexander ‘please please please’ nog een keer mogen interviewen. ‘Gewoon voor de heb’.

13.04 Een groep freelancers demonstreert voor het kantoor van Blendle in Utrecht. Ze eisen dat Blendle hen apart betaalt voor het gebruik van hun stukken. De demonstratie komt onverwacht tot een eind als de freelancers worden afgeleid door een woordspelingenwedstrijd op Twitter.

14.10 Interview NOS Journaal

14.20 Interview NOS op 3

14.40 Interview Nieuwsuur

15.30 Het is niet alleen maar feest op het kantoor van Blendle. Kantine-eindbaas Janine de Veer wordt streng aangesproken: het is niet de bedoeling dat ze ‘alstublieft’ en ‘dank u wel’ zegt, ze moet ‘cheers’ en ‘supersympathiek’ zeggen.

16.00 ’Interviews afgeven, waarom is daar nog geen app voor?’

17.00 Man Bijt Hond vindt in Arnhem de enige twintiger die nog nooit van Blendle heeft gehoord. Ze heet Charissa Vogelman en studeert psychologie. Wanneer ze uitgelegd krijgt wat Blendle is, zegt ze ‘O, een soort eLinea?’

18.30 In Sesamstraat mag Alexander voor de gelegenheid het verhaaltje voor het slapengaan voorlezen. Hij kiest voor een uiteenzetting van de situatie in Oekraïne, uit Trouw.

19.00 De Wereld Draait Door! De redactie kijkt wantrouwig naar Marten, maar nadat Alexander heeft uitgelegd dat hij er echt echt echt bijhoort, mag ook Marten op televisie.

19.15 ’Huh? Waarom volg ik Martin Koolhoven automatisch?’ is trending op Twitter.

21.00 Pauw & Witteman bellen: wanneer Alexander langskomt. ‘Oeps,’ mompelt Alexander in de telefoon, ‘vergeten af te bellen.’ De journalist aan de andere kant van de lijn klinkt teleurgesteld. ‘Sorry man, jullie zijn gewoon te oud.’

21.22 Blendle lijkt een groot succes. De meestgelezen stukken op dit moment:

De Volkskrant: ‘’Ik weet wat werkt,’ Alexander Klöpping over Blendle’

NRC Handelsblad: 'Blendle lijkt een groot succes’

De Volkskrant: 'Interview: ‘Waarom is daar nog geen app voor?’'