We hebben onze coronagids overzichtelijker gemaakt. Neem hier een kijkje en laat weten wat je vindt

In onze coronagids helpen we je de pandemie begrijpen aan de hand van de meest relevante journalistiek wereldwijd. We linken naar onze eigen verhalen, naar de beste stukken uit andere media en naar de belangrijkste wetenschappelijke publicaties – en vatten de belangrijkste inzichten voor je samen. 

Het is een nieuwe publicatievorm die we hebben ontwikkeld. De gids is géén liveblog, dus je vindt er niet het laatste nieuws van gisteren of vandaag. Het zijn tijdlozere inzichten en artikelen, waarmee we de ontwikkelingen op een weloverwogen en constructieve manier van context willen voorzien. Bovendien biedt de gids voor onze leden de mogelijkheid om vragen te stellen aan inmiddels ruim twintig experts, die zich hebben aangemeld om onze vragen te beantwoorden.

Toen we er een paar weken geleden mee begonnen, zag de gids er nog uit als elk ander artikel op ons platform. Inmiddels is de gids uitgegroeid tot een volledig nieuwe vorm, waarmee je gemakkelijk door verschillende thema’s kunt struinen. We voegden gaandeweg nieuwe ontwerpen toe om ’m leesbaarder te maken.

Om van de gids een plek te maken waar je lang en vaak naar terug kunt komen, hebben we zojuist nog een functionaliteit toegevoegd: een filter waarmee je ervoor kunt kiezen om alleen de nieuwste toevoegingen van vandaag of van deze week te bekijken. Daarmee hopen we nog beter aan te sluiten op je leesritme. We hopen in de toekomst bij andere grote nieuwsgebeurtenissen ook zulke gidsen te maken.

We zijn daarom benieuwd: is deze coronagids een waardevolle toevoeging aan je nieuwsdieet? Wat zou je graag toegevoegd of anders zien? Laat het ons weten in de bijdragesectie hieronder!

Duik hier in de coronagids Liever in het Engels lezen of delen? Ga dan naar de corona guide op The Correspondent
Creatief adjunct-hoofdredacteur
Sterre Sprengers

Past de coronagids in je nieuwsdieet? En welke functionaliteiten ontbreken nog?