De Rudi & Freddie Show
Dit is de menukaart waar de politiek de komende jaren uit gaat putten
SoundCloud
Opname: Rudi&Freddie Montage: Romanee Rodriguez

Luisteraars! Na een Rudi & Freddie-loze week, nu toch weer een thuiswerkeditie. Ik (Jesse) ben inmiddels afgedaald van mijn epidemiologische Mount Stupid, en aanbeland in het nihilistische ravijn: wat weten we nog wel!? We houden het dus kort over corona.

Want er is ook ander nieuws: de afgelopen weken verschenen de ‘brede maatschappelijke heroverwegingen’. Het zijn elf dikke rapporten geschreven door het ambtelijk apparaat, zie het als de menukaart voor de politiek in de komende jaren.

Dus wat staat er op die menukaart? Nou, mooie dingen! Bijvoorbeeld: een ingrijpende hervorming van de erfbelasting, en een belasting op de grondwaarde. We hebben het erover.

Tot slot: deze week verschenen ook de resultaten van enkele bijstandsexperimenten (soms voor het gemak: basisinkomenexperimenten). Wat hebben we ervan geleerd? Ik vrees akelig weinig.

Meer hierover?

Erfbelasting onrechtvaardig? Zo is de #graftaks wél eerlijk De erfbelasting is de mooiste en eerlijkste belasting die er is, al begrijp ik de weerstand ertegen wel. De meeste erfenissen zijn immers helemaal niet zo groot. Zo kan het eenvoudiger én eerlijker. Lees mijn verhaal hier terug