De Rudi & Freddie Show
Waarom KLM best failliet mag (en klimaatverandering een slome pandemie is)
SoundCloud
Opname: Robby&Freddie Montage: Romanee Rodriguez

Luisteraars! Rutger ging vorige week viraal. Geen corona, wel miljoenen lezers in Dus die was een beetje te druk voor De Rudi & Freddie Show. Daarom deze week De Robbie & Freddie Show, met Rutgers plaatsvervanger op aarde: Rob Wijnberg.

Genoeg te bespreken. KLM krijgt twee tot vier miljard euro. Dat is veel geld. En de vraag is: moeten we dat wel doen? Met dat geld gaat KLM contracten met oliehandelaren, banken en leasemaatschappijen betalen. Hadden we die niet beter kunnen heronderhandelen, voordat we bakken met geld beloofden? Ik vind van wel. En sowieso: hoeveel voorwaarden moeten we verbinden aan staatssteun?

Verder: Rob schreef een artikel over waarom klimaatverandering een pandemie in Daar hebben we het over.

En we lazen beiden een boek. Ik las Radical Markets van Glen Weyl, een heel raar boek met een heel raar idee. En Rob las de klassieker Amusing Ourselves to Death van Neil Postman uit 1985. Een profetisch boek, waarin een dystopische mediatoekomst wordt geschetst waarin we allen zwemmen in een zee van irrelevantie waardoor waarheid er bijna niet meer toe doet. Herkenbaar?

Meer van De Correspondent?

Het gelegenheidsliberalisme regeert: KLM mag echt, echt, echt niet failliet Eerst belooft het kabinet een miljard of twee, vier, en daarna nog meer, vervolgens geeft het honderd-en-een keer aan dat we echt, echt, écht niet zonder KLM kunnen, en dan gaat het nog eens over de voorwaarden onderhandelen. Lees de column van Jesse hier terug