De Rudi & Freddie Show
Wij interviewen de Deep State over belastingen
SoundCloud
Opname: Rudi&Freddie en Sander Montage: Romanee Rodriguez

Luisteraars! Het was ergens begin deze maand dat ik (Jesse) op het ministerie van Financiën kwam om een presentatie van de rapporten bij te wonen. Ik kwam binnen in een verdonkerde crematoriumzaal, waar iedereen op anderhalve meter zat – al leek het meer anderhalve kilometer.

Niemand leek de setting vreemd te vinden, maar het deed mij denken aan een David Lynch-film. Persoonlijk had het me dan ook niet eens verbaasd als een man in een konijnenpak het woord had genomen, maar nee, het was ene Sander Veldhuizen, gehuld in Financiën-couture, die ons door de twaalf rapporten geleidde.

Ik heb er lang naar uitgekeken, maar topambtenaar Sander (althans, wij vinden hem top) zit nu dus in de podcast. Een gesprek met de We hebben het over vereenvoudiging van het belastingstelsel – waarom is dat zo verdraaid lastig? En voor wie maken we het eigenlijk makkelijker? We hebben het over het belasten van vermogen, hoe doe je dat precies? We hebben het over toeslagen. En we hebben het over de rol van de ambtenaar. We leren van Sander dat veel dingen toch echt ‘een politieke keuze’ zijn.

Meer over belasting?

Het waarmaken van idealen begint bij de belasting die we betalen Met de juiste belastingen kun je de wereld veranderen. Lees het verhaal van Rutger hier terug