Jacqueline is feminist geworden. Oké. Verrassend. Ze vertelde het me gister na de tennis. (J. gaat elke week naar de tennis. Niet omdat ze er goed in is, maar omdat ze het leuk vindt)


Ik vroeg aan Jacqueline hoe je feminist wordt. Ze zei dat je het gewoon kon worden en ook dat ze nu bij de feministische club van Woerden zit. Ze hadden een brief geschreven naar een speelgoedzaak o.i.d. 

Is speelgoed nu ook al niet meer p.c.? ( = politiek correct)

Begrijp me niet verkeerd: ben vóór zelfontplooiing van J. Was in eerste instantie ook niet pro-tennis. Bleek incorrect. Geef ik meteen toe. Wie was grootste supporter toen Jacqueline ging studeren?

Ik.

Grote vraag die bij mij opkomt: waarom? Wordt ze onderdrukt? Als ik heel eerlijk ben ga ik me afvragen: wat heb ik fout gedaan? J. zit niet thuis -  werkt vier dagen in de week bij de Ici Paris. Misschien wil ze meer werken, maar zeg dat dan? Kan ik niet voor Ruben en Lisa zorgen?

Of is dat seksistisch: denken dat vrouwen meer willen werken? Misschien wil ze minder werken.

Ook goed. Heb niet het idee dat J. ongelukkig is: vorige week nog komende verjaardagsfeest in november besproken. Ik maakte gastenlijst. Ze zei: ‘ik weet niet wat ik zonder jou zou moeten’. -> of is dat juist afhankelijkheid? Weet ook niet wat ik zonder J. zou moeten. Vorig jaar hadden we een ‘pauze’ (even geen relatie, zij zat bij haar zus). Dat was een ramp. Voor mij en voor haar. Dacht ik.

Ben niet klaar voor open relatie. Onzeker over lichaamsbouw.

Ik zie iets over het hoofd. Weet niet wat. Word er onrustig van. Slecht geslapen vannacht. Uitgevallen tegen Lisa. Probeer altijd progressief te zijn (niet links, wel cult. vooruitstrevend). Alles bij de biologische supermarkt. Alles recyclen. Heb tijdje geen deur voor J. opengehouden, maar voelde gewoon gemeen. Vorig jaar betaalden we vakantie van minder vermogende zus van J. Als cadeautje. Was dat vrouwonvriendelijk? Waarom zegt ze dat dan niet? Voel me beledigd.


Is toch ook ondankbaar: geef haar alles (ook ruimte als ze dat wil), betaal VAKANTIE voor ZUS en dan gaat ze naar club in Woerden om actie te voeren.

Wat zeggen ze daar tegen elkaar? ‘Mannen fout.’ ‘Mannen dom.’ ‘Mannen ongevoelig.’ HA.

Feminisme = superoubollig. Mijn moeder was feminist. Wat volgt? Woede over kruisraketten? HAHA. 


Als ik eerlijk ben: IK BEN BOOS. Ben ik vrouwonvriendelijk? Tegen haar? Tegen Lisa? Actie voeren niet nodig in dit huis. Dacht ik. Nu voed ik BLIJKBAAR mijn eigen dochter niet goed op. BLIJKBAAR is ze niet gelukkig. BLIJKBAAR moet het anders. Soms kan ze een behoorlijke k-hoer zijn. 

 

Ben ik weer. Terug van cursus. Nu beter. J. is geen k-hoer. Is mijn teleurstelling. Moet beter zijn. Spijt dat ik zo ben soms. Nu vooral verdrietig. Meer mijn best doen. Ga nu strijken (!!). Lange dag morgen.