Spring naar inhoud

Er komt misschien een burgerberaad over het klimaatbeleid. Heb je het debat daarover tot nu toe overslagen? Kijk dan dit gesprek terug en je bent helemaal bij

In Pakhuis de Zwijger ging het afgelopen dinsdagavond over de mogelijkheden van een burgerberaad over het klimaatbeleid. Het idee van zo’n beraad is dat een dwarsdoorsnede van de samenleving zeggenschap krijgt over de verdere vormgeving en de uitwerking van het klimaatbeleid.

Maar dat roept veel vragen op. Kunnen niet-experts wel klimaatbeleid maken? We hebben toch al een Klimaatakkoord, gaat dat nu overboord? Waarom zijn inwoners niet uitvoerig geraadpleegd voordat dat akkoord werd gesloten? Wordt het idee van burgerberaden nu geopperd om impopulair klimaatbeleid alsnog erdoor te drukken?

Al die vragen en meer worden beantwoord in het gesprek hieronder. Kijk het dus terug als je helemaal bijgepraat wilt zijn over dit onderwerp.

YouTube
Kijk hier het gesprek van 2 februari 2021 terug met Peter Melis (presentator), Eva Rovers (schrijver en pleitbezorger burgerberaden), Ed Nijpels (voorzitter Voortgangsoverleg Klimaatakkoord), Agnes Mulder (Tweede Kamerlid CDA) en Matthijs Sienot (Tweede Kamerlid D66).


In deze collectie kun je verder lezen over burgerberaden en democratische vernieuwing. Meld je aan voor mijn nieuwsbrief als je mijn werk op het gebied van democratie en klimaat wilt volgen.
Correspondent Democratie & Klimaat