Sinds Ernst-Jan Pfauth, mede-oprichter en directeur van De Correspondent, afgelopen september zijn we achter de schermen hard op zoek gegaan naar zijn opvolger. Vandaag kan ik eindelijk het heuglijke nieuws met jullie delen: we hebben een nieuwe algemeen directeur gevonden! En haar naam is (tromgeroffel)...

Sabine Bijleveld! 

Sabine maakte tijdens maar liefst vijf sollicitatierondes (waaronder een vier uur durende wandeling met ondergetekende) een verpletterende indruk door haar unieke combinatie van sterk strategisch inzicht, jaren aan leidinggevende ervaring, enorme organisatorische kundigheid, zeer warme persoonlijkheid, en grote affiniteit met De Correspondent en haar journalistieke idealen.

Zelf komt Sabine uit een andere sector dan de journalistiek: ze was hiervoor onder andere operationeel directeur en CEO van marketinggroep Adeptiv, hielp als zelfstandig ondernemer en oprichter van Unburden Collective andere bedrijven organisatorische uitdagingen op te lossen, was operationeel directeur van reclamebureau Publicis, en deed (en doet) vrijwilligerswerk voor zeer uiteenlopende maatschappelijke organisaties, zoals A Beautiful Story, Dokters van de Wereld NL, Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) en Social Enterprise NL.

Daarnaast ken je haar misschien van de documentaire – over een bevriend stel dat samen euthanasie wilde – die Sabine samen met Enzo van Steenbergen voor NRC maakte.

Doorleefde wijsheid en grote ambities

Dat zo veel verschillende collega’s gedurende het sollicitatieproces zo unaniem enthousiast waren over Sabine, laat zien hoe veelzijdig haar talenten zijn: ze kan ontzettend goed rust en structuur in een organisatie brengen en zit tegelijkertijd vol energie en ideeën om De Correspondent nog groter, invloedrijker en succesvoller te laten worden. Een gedroomde combinatie tussen doorleefde wijsheid en grote ambities.

Naast haar sterke professionele eigenschappen is Sabine bovenal ook een heel fijn, toegankelijk, collegiaal en empathisch mens, die het welzijn van al haar collega’s het hoogst in het vaandel heeft staan. Ik zie er dan ook heel erg naar uit om samen met haar te werken. 

Vandaag is Sabines allereerste dag, dus ze zal vooral druk zijn met het leren kennen van al haar nieuwe collega’s. Maar ze zal vast en zeker ook een blik op de bijdragen onder deze aankondiging werpen. Mocht je dus al vragen of andere gedachten met haar willen delen, wees zeer welkom.

Lees ook:

Waarom ik na negen mooie jaren vertrek bij De Correspondent In maart stopt directeur Ernst-Jan Pfauth bij De Correspondent. Hij vindt het tijd om een stap opzij te doen. Lees Ernst-Jans aankondiging hier