Eindelijk mengt de VVD zich in het energiedebat

Ons land kiest als het om energie gaat het liefst voor polderen. Zie het energieakkoord van september vorig jaar, waar maar liefst veertig partijen hebben afgesproken onze energievoorziening zo snel mogelijk te verduurzamen. Een behoorlijk ambitieus plan: van 4,5 naar 16 procent duurzame energie in 2023.

VVD-coryfee Ed Nijpels moet ervoor zorgen dat alle partijen zich ook daadwerkelijk houden aan het Energieakkoord. In Buitenhof deed hij onlangs een opmerkelijke uitspraak: hij riep zijn partijgenoten op veel actiever te zijn in het energiedebat. De grootste partij van ons land moet volgens Nijpels laten zien hoe liberalen denken over de toekomst van onze energievoorziening.

En daar is nu nog meer reden toe. De Teldersstichting, het wetenschappelijke bureau van de VVD, heeft na meer dan dertig jaar weer een rapport geschreven over het Nederlandse energiebeleid. Woensdagmiddag neemt VVD-minister Henk Kamp van Economische Zaken deze publicatie in ontvangst.

Maar niet voordat Kees Cools - econoom en partner bij Strategy& (onderdeel PWC) -, Tim van der Hagen - hoogleraar reactorfysica en decaan op de TU Delft - en onze eigen energiecorrespondent Huib de Zeeuw hun visie hebben gegeven op dit rapport van de Teldersstichting.

De bijeenkomst in het Haagse hotel Novotel City Centre-hotel is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Informatie over rapport van de Teldersstichting en adres Novotel City Centre Oproep van Ed Nijpels aan zijn VVD partijgenoten om zich te mengen in het energiedebat Analyse van het SER Energieakkoord
Journalist, gespecialiseerd in het Midden-Oosten
Huib de Zeeuw