Ben jij op zoek naar een slopende functie als symbolisch leidinggevende met nul waardering, weinig vertrouwen, regelmatige bedreigingen en 62 collega’s die je liever kwijt dan rijk zijn? Dan is dit misschien wel de baan voor jou!

BV Nederland zoekt per direct: een minister-president (m/v, fulltime, 80 uur per week).

Over de functie

Je gaat zogenaamd leidinggeven aan een schizofreen team van tot elkaar veroordeelde collega’s, onder wie een besluiteloze dossierfetisjist die campagne voerde voor een grondwettelijk hof, een xenofobe populist die al twintig jaar de grondwet in de ijskast heeft staan, een gevluchte oud-SP’er die liberaal werd om asielzoekers bij de grens te weren, en een kettingrokende campagnemedewerker van een agrarisch reclamebureau. Hoewel de functie in naam leidinggevend is, rapporteer je direct aan je manager – dhr. G. Wilders. 

Wat ga je doen?

Tot je voornaamste takenpakket behoren in ieder geval, maar niet uitputtend: brandjes blussen in de media, zondebokken vinden voor gebroken beloftes, vechten met nationale rechters en Europese bureaucraten, morele grenzen oprekken en democratische normen vervagen. Je zit wekelijks de ministerraad voor, waar de mediastrategie voor de ophef van die week wordt bepaald. Je hebt geen budgetverantwoordelijkheid (want bier is voortaan gratis). Periodiek neem je deel aan vergaderingen in de Tweede Kamer, waar je kritische vragen zo behendig mogelijk omzeilt en onware maar beklijvende oneliners oefent voor het NOS Journaal. Het wekelijkse gesprek met de minister-president op de Publieke Omroep is wegbezuinigd. 

Wat zoeken we in jou?

Je bent het gezicht van een stuurloos land dat zich achter zijn eigen dijken verschanst om lef, hoop en trots te veinzen. Aan jou de schone taak te doen alsof je ‘een premier voor iedereen’ bent, terwijl je ondertussen mensen uitsluit en tegen elkaar opzet. Je bent moreel flexibel en weet van een leugen een feit te maken. Tegen beter weten in heet bij jou ‘gezond verstand’. Je spreekt vloeiend uit de onderbuik en beheerst als nodig steenkolenengels. Ervaring met feitenvrij polariseren op X (voorheen Twitter) is een pre. Bestuurlijke knowhow of kennis van zaken zijn geen vereiste, principes of een ruggengraat evenmin.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een contract van waarschijnlijk nog geen vier jaar, met een proeftijd van één affaire. Contractverlenging is op basis van beeldvorming en staat los van geleverde prestaties. Mocht het contract tussentijds worden beëindigd vanwege een schandaal, dan mag je gewoon weer solliciteren. 

Salaris: lang niet zo veel als je kunt verdienen met kankerpatenten of in je volgende baan bij Ernst & Young, maar genoeg om altijd gezeik over te krijgen.

Over ons

BV Nederland is een supergave organisatie, waar problemen het liefst zo ver mogelijk vooruit worden geschoven. Ons motto is: handen uit de mouwen (tenzij het werk is dat we liever overlaten aan onderbetaalde immigranten). We hebben een tweehonderd jaar oude Grondwet, waar we ons aan houden als het ons uitkomt. Bij ons staan Nederlanders op één, mits ze zelf, hun ouders en hún ouders hier geboren zijn. We noemen onze vader Piet en een fiets staat nergens veilig (door azc’s en massa-immigratie).

We klappen graag meer voor cruciale beroepen dan dat we ze betalen, zoals we ook beretrots zijn op onze boeren, al helpen we hun bedrijfsmodel nu We rijden graag 130 en varen het liefst op onbelaste rode diesel. Cultuur en vrije nieuwsgaring zijn onmisbare pijlers in onze btw-inkomsten. We houden van natuur, maar nog meer van Schiphol en Tata Steel. En huizen hebben we te weinig, maar de hypotheekrenteaftrek staat als een huis.

Solliciteren

Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar geert@tweedekamer.nl en motiveer in een korte brief in De Telegraaf waarom Pieter Omtzigt met jou wél door één deur zou kunnen.

Meer lezen?