Op 27 oktober 2014 was Diederik Samsom te gast in het praatprogramma Pauw. Het hoofdonderwerp was de impopulariteit van de Partij van de Arbeid in recente opiniepeilingen. De snijtafel stelt vast wat deze insteek doet met het informatiepeil van de journalistiek.

YouTube
De snijtafel bespreekt: het interview van Jeroen Pauw met Diederik Samsom

Bronnen: Pauw ; Nederland sterker & socialer ; Begrotingsafspraken 2014 ; Milieueffecten van de begrotingsafspraken 2014 ; Wat doet het PBL?

Eerdere edities van De snijtafel bij De Correspondent

De snijtafel bespreekt: vermijdbare uitingen in De Wereld Draait Door Eerder beargumenteerde De snijtafel al dat De Wereld Draait Door taboedoorbrekers verguist en mooimakers eert. In deze derde bespreking is de vraag wát precies een vermijdbare uiting is, onder welke voorwaarden vermijdbare uitingen zijn toegestaan en wat dat betekent voor De Wereld Draait Door in 2010 én in 2014. Bekijk hier de vorige aflevering van De snijtafel bij De Correspondent De snijtafel bespreekt: Mannenharten van BLØF & Nielson Eindelijk wordt BLØF begrijpelijk. Maar wat begrijpen we? Bekijk hier de oktoberaflevering van De snijtafel De snijtafel bespreekt: de rechtszaak tegen Zwarte Piet In de eerste aflevering onder het fileermes: de Amsterdamse rechtszaak inzake het vermeende racistische karakter van Zwarte Piet. Bekijk hier de eerste aflevering van De snijtafel bij De Correspondent