In Portland, een stad in aan de Amerikaanse Westkust in de staat Oregon, bestaat een nieuwe rage: ouders sturen hun kind op zombie-kamp. De bedoeling is dat jonge kinderen hier overlevingstechnieken leren (wat doe je als je wordt aangevallen door zombies?) en in één moeite door leren om hun meest primaire angsten te beheersen.

Deze korte film van Eline Jongsma en Kel O’Neill is een droogkomisch verslag van die typisch Amerikaanse combinatie van paranoia, zelfbescherming en fun. Ook krijgen we een blik in de kinderziel waar hier aan wordt gewerkt - de Amerikaan van de toekomst, op alles voorbereid en klaar om ‘het onbekende te doden’.

Vimeo

Lees op de totstandkoming van deze reeks.

Mini-docu: Deze onderzoekers wonen al op Mars (bijna dan) Wat doen we als de wereld vergaat? Of de aarde te vol wordt? Een groep wetenschappers bereidt zich voor op de kolonisatie van Mars, want planeet aarde valt niet meer te redden. Deel 1 van een reeks mini-documentaires over het post-apocalyptische denken. Bekijk de eerste film hier Mini-docu: De lantaarnpaal van de toekomst is een lichtgevende plant Je dna laten testen om te voorspellen hoe oud je wordt en welke ziektes je krijgt. Een app gebruiken om je ideale slaappatroon te bepalen. Of een plant hacken om hem licht te laten geven. Het zijn allemaal vormen van bio-hacking: het manipuleren van biologische organismen met behulp van moderne technologie. Is dit de toekomst? En willen we dat? Bekijk de film hier Mini-docu: Met één druk op de knop virtueel iemand anders zijn Er wordt genoeg gewaarschuwd tegen inlichtingendiensten en bedrijven die onze privacy bedreigen. Maar wat ertegen te doen? Whizzkid Rachel Law ontwikkelde een fascinerende tool die mensen in staat stelt van identiteit te wisselen en zo potentiële voyeurs op een dwaalspoor te zetten. Bekijk het portret hier