‘Mannen en winkelen is meestal geen goede combinatie. Om mannen toch naar het winkelcentrum te lokken is donderdagmiddag in het Utrechtse Hoog Catharijne een mancave voor mannen geopend.

De hangplek, alleen voor mannen, is uitgerust met een mega-tv, gadgets, bier, whisky en een pokerruimte.’

Metro - 18 september 2014

‘Mannen worden links en rechts keihard ingehaald door vrouwen. Als het in dit tempo doorgaat, is de man over tien jaar uitgeroeid of alleen nog in de dierentuin te bezichtigen.’

Maxim Hartman - 14 augustus 2014

Het is officiëel: we lanceren een nieuwe site

Rob WIJNBERG

Het is wel duidelijk: de man heeft anno 2014 eigenlijk geen enkele plek meer om zichzelf te zijn. Vrouwen zijn inmiddels overal. We worden onderdrukt. Daarom komt De Correspondent vanaf volgende week met een eigen site alleen voor mannen. De naam? De Correspondent VOOR MANNEN.

In HOOFDLETTERS. Want mannen houden van hoofdletters. Waarom houden mannen van hoofdletters? Omdat mannen houden van schreeuwen. Want mannen zijn stoer. En schreeuwen is stoer. Weet je wat ook stoer is? Motors.

EEN MOTOR. Foto: Hollandse Hoogte
EEN MOTOR. Foto: Hollandse Hoogte

Mannen houden niet van gedoe. Daarom vind je op De Correspondent VOOR MANNEN geen langdradige stukken over privacy of politiek of het buitenland (stomme dingen, of niet, mannen?). Nee, op De Correspondent VOOR MANNEN houden we het liever overzichtelijk. De leukste fragmenten uit Top Gear. Waarom je je bek moet houden bij het voetbal kijken. Gratis bier voor iedereen.

En we gaan stukken schrijven over vrouwen. Want hoe stom zijn vrouwen? Heel erg stom. Ze drinken geen bier (want bier is voor MANNEN). Ze spelen geen poker (voor MANNEN). Ze houden niet van seks. Vrouwen zijn een soort politieagenten die ons ervan weerhouden om lol te hebben. Nou, niet langer!

VROUWEN. Foto: Hollandse Hoogte
VROUWEN. Foto: Hollandse Hoogte

Onderschat dit probleem niet. De dominantie van vrouwen gaat sneller dan je denkt. Vrouwen verdienen inmiddels bijna evenveel als mannen! En sommige managers zijn vrouwen. En soms praten mannen ineens over hun gevoelens. Dat kan niet anders dan de invloed van vrouwen zijn. De feminisering van de samenleving! Dit moeten we tegenhouden. Want mannen zijn de baas!

MANNEN ZIJN DE BAAS. Foto: Hollandse Hoogte
MANNEN ZIJN DE BAAS. Foto: Hollandse Hoogte

Zijn er dan geen gevoelige mannen? Mannen die meer op hebben met kunst dan met sport? Of mannen die liever praten met een vrouw dan naar haar tieten kijken? Natuurlijk wel. Er zijn zelfs mensen die zoiets zeggen als ‘Deze simplistische gendertypering doet zowel vrouwen als mannen geen eer aan en is gebaseerd op lelijke, patriarchale en verouderde stereotypen.’ Die mensen zijn MIETJES. Geen echte mannen. Heet de site De Correspondent VOOR MIETJES? Nee, dat heet-ie niet. Dus doe normaal en zet die dvd van de Gilmore Girls af.