Samen met filmmaker De website van Ivo van Aart. Ivo van Aart heb ik me in december een maand lang opgesloten in een montagehok. We hebben het hele internet gedownload en alle televisiezenders opgeslagen om een overzicht te kunnen maken van de waan van het jaar.

Het is een hitlijst, die begint bij de maand met de minste waan en eindigt bij de waanste maand van het jaar. Er zijn, ten opzichte van Video: Het grote waanoverzicht van 2013. vorig jaar, stijgers en dalers. Augustus is een paar plaatsen gestegen en april moest, bij gebrek aan een Koningslied, zijn positie op 1 afstaan. Als we kijken naar de lijst van waanste jaren scoort 2014 een topplek. Het is het waanste jaar sinds de metingen begonnen:

  1. 2014
  2. 2013

Daarom is het waanoverzicht van 2014 ook iets langer geworden dan dat van 2013. Hoewel dat misschien ook te maken heeft met de internetwet dat het vervolg op een internetfilmpje altijd twee keer zo lang is als het eerste internetfilmpje (in de volksmond de De snijtafel. Snijtafelwet).

Props voor Het Huis Utrecht. Het Huis Utrecht, waar we onze presentatieteksten mochten opnemen. Voor jezelf, omdat jullie er weer zo’n fantastisch wanig jaar van hebben gemaakt. En voor Charlie Brooker, die ons met zijn jaarlijkse ‘wipe’ op de Zijn ‘2014 wipe’ is morgen te zien bij de BBC. BBC op dit idee gebracht heeft.

Vimeo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Whatsapp
E-mail