62
Facebook
Twitter
LinkedIn
Whatsapp
E-mail
In 2014 gingen we over op tabloid, deden we aangifte tegen Geert Wilders en/of gooiden we een emmer ijswater over onszelf heen. Vandaag presenteer ik de ultieme hitlijst van waan. Wat is de waanste maand van 2014?

Kijken: Het grote waanoverzicht van 2014

Samen met filmmaker heb ik me in december een maand lang opgesloten in een montagehok. We hebben het hele internet gedownload en alle televisiezenders opgeslagen om een overzicht te kunnen maken van de waan van het jaar.

Het is een hitlijst, die begint bij de maand met de minste waan en eindigt bij de waanste maand van het jaar. Er zijn, ten opzichte van stijgers en dalers. Augustus is een paar plaatsen gestegen en april moest, bij gebrek aan een Koningslied, zijn positie op 1 afstaan. Als we kijken naar de lijst van waanste jaren scoort 2014 een topplek. Het is het waanste jaar sinds de metingen begonnen:

  1. 2014
  2. 2013

Daarom is het waanoverzicht van 2014 ook iets langer geworden dan dat van 2013. Hoewel dat misschien ook te maken heeft met de internetwet dat het vervolg op een internetfilmpje altijd twee keer zo lang is als het eerste internetfilmpje (in de volksmond de

Props voor waar we onze presentatieteksten mochten opnemen. Voor jezelf, omdat jullie er weer zo’n fantastisch wanig jaar van hebben gemaakt. En voor Charlie Brooker, die ons met zijn jaarlijkse ‘wipe’ op de op dit idee gebracht heeft.

Vimeo

Benieuwd naar de rest van het artikel?

Dan kun je gewoon verder lezen. Wij geloven niet in betaalmuren, omdat we het belangrijk vinden dat onze journalistiek zoveel mogelijk mensen bereikt. Wil jij toegang tot alle verhalen? Word dan lid!