In november 2014 deelde voetballer Leroy Fer een van hem en andere Oranjespelers op Facebook. In de reacties onder deze foto herkende het Openbaar Ministerie meerdere racistische beledigingen. Een strafzaak volgde, die resulteerde in boetes voor drie van de reageerders.

Uitgaand van een kort – maar rijk geschakeerd – item in RTL Nieuws, kijkt De snijtafel terug op de onaangename affaire.

YouTube
De snijtafel bespreekt: de vervolging van de Oranjeselfie-reageerders (volgens RTL Nieuws)

Bronnen: RTL Nieuws op 18 november 2014 (RTL Nederland) South Park: With Apologies to Jesse Jackson (Comedy Central, 2007)

De snijtafel bespreekt: Toren C Toren C is een sketchprogramma van Maike Meijer en Margôt Ros dat hoge kijkcijfers haalt, lovende recensies krijgt, meerdere prijzen won en waarvan inmiddels een Franse versie bestaat. De snijtafel begrijpt niets van het succes en snuffelt rond in het archief van Toren C, op zoek naar een verklaring. Bekijk hier de vorige aflevering van De snijtafel bij De Correspondent De snijtafel bespreekt: The Green Film Making Project Alles moet duurzamer, dus ook de productie van films. Het belangrijkste Nederlandse voortvloeisel uit deze onweerlegbare gevolgtrekking is The Green Film Making Project, in 2012 geïnitieerd door stichting Strawberry Earth en vorige maand gestopt. Bekijk hier de januari-aflevering van De snijtafel Bekijk ook: het interview van Jeroen Pauw met Diederik Samsom op De Snijtafel Al eerder fileerde De Snijtafel dit fenomeen aan de hand van de uitzending van het praatprogramma van Jeroen Pauw, waarin Diederik Samsom non-stop werd ondervraagd over de impopulariteit van de Partij van de Arbeid in de recente opiniepeilingen. Een vorm van journalistiek die de geïnformeerdheid van de burger niet ten goede komt, concludeerde het duo. Bekijk hier de aflevering van De Snijtafel terug