Spring naar inhoud

Nieuw: Geef je op voor mijn nieuwe Politieke Weekbrief!

Vorige zaterdag ben ik begonnen een Politieke Weekbrief te schrijven. Die gaat naar alle leden die zich daarvoor hebben ingeschreven.

In die Weekbrief wil ik in het seizoen een paar punten van de politieke week trachten te duiden. Soms zal het puur binnenlands zijn, andere weken zijn Europa en het verdere buitenland niet tegen te houden.

Vorige week keek ik onder meer vooruit op het Stuk van de Dag van gisteren over hoe politiek Den Haag al 25 jaar pseudocommercieel omgaat met de Nederlandse Spoorwegen en de afgesplitste onderhouds- en beheerstak ProRail.

Aanleiding was de reactie van het kabinet op het rapport van de parlementaire enquetecommissie die de miljardenflop van de hoge snelheidslijn onderzocht. En er voor zorgde dat de onderste steen niet boven kwam.

Een aantal leden reageerde met voorbeelden op mijn vraag over de werking van het enquetewapen in de loop der jaren. Als u daar uit eigen deskundigheid ervaring mee heeft hou ik me aanbevolen voor tips. Ik hoop er binnenkort over te schrijven.

Aanstaande zaterdag zal ik zeker een aantal krenten voor u vissen uit het Verantwoordingsrapport dat de Algemene Rekenkamer gisteren traditiegetrouw op de Derde Woensdag in mei aan de Tweede Kamer aanbood.

Mocht u die Politieke Weekbrief zaterdags in uw postbus willen ontvangen meld u dan aan.

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief. Bekijk hier mijn vorige nieuwsbrief. Lees hier mijn artikel Den Haag zorgt voor meer vertraging dan de NS en ProRail bij elkaar.
Correspondent Politiek