De Rudi & Freddie Show
De staat van de woningmarkt
SoundCloud
Opname en montage door Romanee Rodriguez

We zijn verlengd! Nog zes afleveringen mogen jullie genieten van ons warme stemgeluid (en mogelijk enige gasten).

In deze podcast hebben we het over de woningmarkt. Over belangwekkende vragen als:

  • Waarom is wonen zo gruwelijk duur?
  • Hebben we weer een bubbel op de woningmarkt?
  • Wat kunnen we doen om wonen goedkoper te maken?

Hier nog wat visuele context bij ons gesprek.

Mocht je meer over dit onderwerp willen lezen:

De huizenprijzen stijgen weer razendsnel. Waarom is wonen in Nederland zo duur? Nederlandse huizenprijzen maakten het afgelopen jaar de sterkste stijging door in 7,5 jaar, werd maandag bekend. En dat terwijl bijna nergens in Europa wonen al zo duur is als in Nederland. Waarom zijn Nederlandse huizen praktisch onbetaalbaar? Waarom is wonen in Nederland zo duur? Hoe grond de ongelijkheid voedt Grond is terug in de economie! Want hoewel landbouwgrond steeds goedkoper is geworden, is in de steden een omgekeerde ontwikkeling aan de gang. Met gigantische prijsstijgingen en grote ongelijkheid als gevolg. Lees hier een eerder verhaal van Jesse terug over grondprijzen Het lege liberalisme van Mark Rutte & Co Vroeger hadden prominente liberalen zeer uitgesproken en prikkelende ideeën over hoe een eerlijke samenleving eruit zou moeten zien. Tegenwoordig is daar bijna niks van over. De voorganger van Mark Rutte zou een pirouette in zijn graf maken als hij zag hoe het liberalisme nu wordt ingevuld. Lees hier Jesses verhaal over oude liberalen, die geen fan waren van grondbezitters

Tot slot:

We zoeken nog een introtune. Het huidige intro heeft toch een beetje een oudemannenvibe die niet past bij energieke jongelui als wij. Nu hadden we zelf ook een poging gedaan, maar die werd te gênant bevonden.

In ieder geval, geheel in lijn met de filosofie van De Correspondent, willen we nu onze introtune crowdsourcen. Dus stuur uw deuntjes in!