Facebook
Twitter
LinkedIn
Whatsapp
E-mail

Wat er in Burundi gebeurde nadat ik over Heineken schreef

De lokale journalist Armel Gilbert Bukeyeneza las mijn verhaal over het opereren van bierbrouwer Heineken in Burundi deze maand via een vertaalmachine en wilde me graag interviewen.

Het resultaat publiceerde hij op het blog Yaga Burundi en in de krant Iwacu, schaarse media die nog kritisch durven te zijn over de machthebbers in dat land.

Vooral de onthulling van woordvoerder Willy Nyamitwe in mijn stuk dat het kamp van president Pierre Nkurunziza al ruim twee jaar voor het verstrijken van zijn tweede en volgens de grondwet laatste ambtstermijn een list had bedacht om aan de macht te blijven, leidde tot grote ophef.

Nyamitwe zelf schreef op Twitter mij niet te kennen en Google bood volgens hem geen uitkomst, waarna hij de nodige hoon van landgenoten over zich heen kreeg. Bukeyeneza was zich bewust van het risico dat hij nam met publicatie van het interview en is tijdelijk preventief ondergedoken in het buitenland.

Lees hier mijn verhaal over Heineken in Burundi terug Lees hier Armel Gilbert Bukeyeneza’s stuk op het blog Yaga Burundi Lees hier Armel Gilbert Bukeyeneza’s verhaal in de krant Iwacu En lees hier de berichten op Twitter terug
Facebook
Twitter
LinkedIn
Whatsapp
E-mail
Onderzoeksjournalist, gespecialiseerd in Centraal-Afrika
Word ook lid voor slechts 6 euro per maand!
Dit artikel is je cadeau gedaan door een van onze 56.000 leden. Zo houden we onze verhalen toegankelijk voor iedereen. Maar: het zijn de betalende leden die De Correspondent mogelijk maken. Wil jij ook bijdragen aan diepgravende en advertentievrije journalistiek?
Ja, ik sluit me aanAl lid? Log in