YouTube

Bij De Correspondent hechten we veel waarde aan de wensen van onze leden. Een van de vaakst gehoorde?

‘Ik zou de verhalen van correspondenten ook graag thematisch kunnen terugvinden en volgen.’

Een logische wens. Want nu we, na bijna drie jaar, al meer dan 5.000 artikelen, podcasts en documentaires over honderden verschillende onderwerpen hebben gemaakt, is het moeilijk het overzicht te bewaren. Stel, je bent zeer geïnteresseerd in dementie, het basisinkomen of de vluchtelingenproblematiek. Waar dan te beginnen?

Om deze wens te vervullen, hebben we een nieuwe functionaliteit gebouwd: Thema’s.

In ieder thema...

...kun je alle relevante verhalen van verschillende correspondenten over een bepaald onderwerp terugvinden. Ieder thema heeft een inhoudsopgave, die de samenhang tussen de stukken duidelijk maakt en die je helpt bij het vinden van de relevantste antwoorden op je vragen. Zo krijg je als lezer meer overzicht én meer diepgang: de som der stukken geeft meer inzicht dan ieder stuk op zich.

...zijn de belangrijkste inzichten bondig samengevat in themablokken. Wil je snel bijgepraat worden over een onderwerp, dan kun je je beperken tot het lezen van die themablokken. Voor verdere verdieping kun je doorklikken naar de bijbehorende verhalen.

...vind je oproepen om je expertise te delen. Heb je (ervarings)deskundigheid in een bepaald onderwerp, dan hopen we dat je die met ons wilt delen. Zo kunnen we de thema’s steeds verder verrijken met nieuwe bronnen, inzichten en ervaringen. Ook staat er onderaan altijd een mailformulier waarmee je de samenstellers direct kunt bereiken.

...kun je updates per onderwerp ontvangen. Klik je op ‘Volgen’ (rechtsboven in het hoofdmenu of onderaan een thema), dan ontvang je een mailtje als er een nieuw stuk, een nieuwe podcast, een nieuwe documentaire of een andersoortige update binnen dat specifieke thema verschijnt.

De eerste drie thema’s

vind je via het hoofdmenu (naast de Homeknop) en - binnenkort - ook onder alle stukken die bij een onderwerp horen. Nieuwe thema’s verschijnen bovendien in de feed op de homepagina.

We lanceren vandaag de eerste drie:

Het basisinkomen De utopie van gratis geld in 13 vragen en antwoorden. Bekijk hier dit thema Dementie Lift mee met dé kenners van het Grote Vergeten. Bekijk hier dit thema Zelfverbetering Gelukkig zijn in de prestatiemaatschappij. Bekijk hier dit thema

De komende weken zullen daar in ieder geval deze onderwerpen aan worden toegevoegd:

  • Privacy (een zelfverdedigingsgids)
  • Vluchtelingen
  • Cijfers in het nieuws
  • Armoede
  • Klimaatverandering

Uiteindelijk willen we over zo veel mogelijk belangrijke onderwerpen - van handelsverdragen tot privacy, van ongelijkheid tot emancipatie - een thema aanleggen.

Sommige thema’s zijn al zeer uitgebreid (zoals over het basisinkomen), andere staan pas aan het begin (zoals dementie). Daar kun je de komende maanden dus veel updates verwachten.

Heb je suggesties voor het verbeteren van onze nieuwe functionaliteit? Of ideeën voor nieuwe thema’s (klein of groot)? Laat dat dan vooral hieronder weten!

Alvast veel leesplezier gewenst!