Spring naar inhoud

Kom je ook naar deze avond over de postmoderne man?

Maandag 14 november vindt in Felix Meritis in Amsterdam een avond plaats over de postmoderne man. Meer dan voorheen is de moderne man een mengelmoes van softe en sterke eigenschappen. Van ijsvissen, houthakken, spelen met de kinderen en een perfect verzorgde baard.

Maar er zijn ook nog veel taboes. Een man hoort niet parttime te werken, niet te huilen in het openbaar, zich niet op te maken en niet de ramen te lappen. Is dat problematisch of juist niet?

Ik open de avond met een analyse en zit in het discussiepanel. Andere sprekers zijn Jens van Tricht, oprichter van Emancipator en dé pionier in Nederland op het gebied van mannenemancipatie, Glenn Helberg, kinder- en jeugdpsychiater met veel aandacht voor diversiteit en vaderschap, publicist en schrijver Maurits de Bruijn, performer en genderhokjesdoorbreker Rikkert van Huisstede.

Mijn bijdrage zal vooral gaan over de vraag of de man inderdaad in crisis is, wat die veronderstelde crisis dan inhoudt en waarom de mannenemancipatie ondanks alle crisisverhalen maar niet lijkt aan te slaan bij het grote mannenpubliek.

Kom dus vooral meepraten, man, vrouw of hoe je jezelf gendergewijs ook noemt.

Het is tevens je kans om nóg actiever bij te dragen aan mijn serie over mannelijkheid, want mede op basis van deze avond schrijf ik een artikel over waarom de mannenemancipatie zo stug lijkt te verlopen.

Kun je er niet bij zijn of wil je me vooraf alvast iets meegeven wat ik zéker ter sprake moet brengen in mijn presentatie of paneldiscussie, schroom dan niet hieronder te reageren. Hopelijk tot dan!

Lees hier meer over de avond
Journalist, gespecialiseerd in lifestyle