Kort voor de kerstvakantie was het Paarse Vrijdag op school. Leerlingen worden opgeroepen die dag iets paars te dragen, om zo te laten zien dat zij het niet erg zouden vinden als een klasgenoot bi, homo of anderszins niet-hetero is.

Yasmine ging op onderzoek uit: hoe is het om niet hetero te zijn? Luister hieronder de nieuwste aflevering van de podcast En NU luisteren!


Over de Gay-Straight Alliance, een groep op mijn school die strijdt voor de acceptatie van niet-heteroseksualiteit, schreef ik vorig jaar rond Paarse Vrijdag een stuk.

Op mijn school is het heel normaal om uit de kast te komen Eén vijfde van alle lesbische, homo- of biseksuele jongeren tussen de 16 en 25 geeft in onderzoek aan nog niemand in de intieme kring verteld te hebben over zijn of haar lhbt-gevoelens. Op mijn school probeert de Gay-Straight Alliance een omgeving te creëren waarin iedereen zich geaccepteerd voelt. Lukt dat? Lees het stuk hier terug

En lees ook, over homo-emancipatie in Nederland in het algemeen, dit verhaal.

Hollandse homoacceptatie: je mag het wel zijn, maar je moet het niet te veel tonen Zo’n vijftig jaar na het uitbreken van de seksuele revolutie is het tijd om de balans op te maken. Hoe gaat het eigenlijk met lesbiennes, homo’s, bi’s, transgenders en queers in Nederland? Lees het verhaal hier terug