Spring naar inhoud

Kom naar deze fototentoonstelling over de 1,7 miljoen Oekraïense ontheemden

Je hoort weinig over hen, de 1,7 miljoen Oekraïense ontheemden. Ze hebben hun huis verlaten vanwege de oorlog in Oost-Oekraïne en de Russische annexatie van het schiereiland de Krim. De fototentoonstelling Displaced. 12 stories from Ukraine in Den Haag biedt de kans om te zien wat zij hebben doorstaan.

De tentoonstelling bestaat uit een serie portretten van fotograaf Sergej Sarachanov. De foto’s vertellen het persoonlijke verhaal van twaalf Oekraïense inheemse oorlogsvluchtelingen en hun families.

Ieder van hen heeft noodgedwongen moeten vluchten en probeert nu elders een nieuw bestaan op te bouwen. Elke foto toont de ervaringen die zij hebben meegemaakt en hoe hun leven een dramatische wending heeft genomen.

105.000 van die vluchtelingen uit Oost-Oekraïne belandden in Marioepol. Ik schreef recent een reportage over hoe zij daar met behulp van vrijwilligers, vrienden en internationale hulporganisaties worden opgevangen.

De fototentoonstelling is van 17 januari tot en met 25 januari op de Laan van Reagan en Gorbatsjov in Den Haag te bekijken en gratis te bezoeken. Ik zal op de opening spreken en hoop jullie daar te zien!

Bekijk hier meer werk van Sergej Sarachanov. Lees hier mijn reportage over de vluchtelingen in Marioepol terug. En vind hier meer informatie over de tentoonstelling.
Journalist, gespecialiseerd in Oekraïne