Het is vandaag aan Erwin van Dalen, de tweede keer dat een geïnterviewde met zijn eigen naam naar buiten treedt.

Drie punten springen er voor mij uit.

Ten eerste de extreme hardheid van de overheid die Erwin ervaart. Dit hoor ik vaker: zelfs politici die ernstig falen stromen door naar een prachtbaan in het bedrijfsleven. De gemiddelde burger intussen wordt na de kleinste fout meedogenloos aangepakt. Tel hierbij het beeld op dat probleemjongeren met van alles wegkomen en je hebt een explosieve cocktail.

Dat hoor ik vaker: de ‘blonde bijl’ doet essentieel werk, maar moet nooit gaan regeren

Het tweede punt is de concurrentie van Oost-Europeanen om relatief laag geschoolde arbeid. Heeft iemand van de lezers hier zelf ervaring mee?

Ten slotte is daar het tactische ‘gebruik’ van Geert Wilders door Erwin. Ook dit hoor ik vaker bij PVV-stemmers: de ‘blonde bijl’ doet essentieel werk, maar moet nooit gaan regeren. Het woord dat steeds terugkeert is dan ‘oogkleppen’ die de elite op zou hebben.

Wie zou van zichzelf zeggen dat-ie de afgelopen jaren bij zichzelf oogkleppen heeft ontdekt? Waaruit bestonden die dan en waarom is het zo moeilijk om die af te zetten?

Erwin doet trouwens mee met het gesprek. Hoera!

Het interview:

‘Ik merk je dat de islam een grotere rol begint te spelen. Er is meer homohaat’ Het is alsof we het verleerd zijn: zonder ruzie een gesprek voeren over onze politieke verschillen. Daarom sprak ik Erwin van Dalen, die PVV wil stemmen 15 maart. Lees hier het interview

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van dit initiatief? Wil je als eerst horen wanneer mijn nieuwe boek er is? Schrijf je dan in voor mijn mail Welkom bij Kunnen We Praten? Zo kan jij meedoen aan het gesprek Het is alsof we het verleerd zijn: zonder ruzie een gesprek voeren over onze politieke verschillen. Met dit initiatief proberen we daar verandering in te brengen. Hier leg ik uit wat de bedoeling is en kun je alle verhalen vinden. Lees alle verhalen hier terug Lees verder Tegelijkertijd met Kunnenwepraten.nl verschijnt het gelijknamige boek, dat uitkomt bij uitgeverij Atlas Contact. Lees er hier meer over