Spring naar inhoud

Zo reageerde Ferratum op ons onderzoeksverhaal

Uit onderzoek van Gidi Pols, Nienke Hidding en mij blijkt dat het bedrijf Ferratum een maas in de Nederlandse wet heeft gevonden om leningen te verkopen met een gigantische rente erop.

Ferratum was gedurende drie maanden niet bereid telefonisch vragen te beantwoorden. Op gemailde vragen reageerde het bedrijf alleen met een schriftelijke verklaring, waarin gesteld wordt dat Ferratum zich aan de regels houdt in alle landen waarin het opereert. De verhuizing van het kantoor van Amsterdam naar Liverpool zou onderdeel zijn van een strategie om de activiteiten van het bedrijf in twee ‘hubs’ te concentreren.

Over de boete uit 2013 zegt het bedrijf dat die uitgedeeld is aan de Nederlandse tak van Ferratum, en niet in verband staat met Ferratum UK of het Finse moederbedrijf.

Tijdens een eerder telefoongesprek zei hoofd investeringsrelaties Paul Wasastjerna - Ferratum heeft geen pers- of communicatieafdeling - dat Ferratum zich niet richt op een groep met een hoog risico op wanbetalingen. ‘Slechts een heel klein percentage van onze klanten is werkloos.’

Lees hier het onderzoek naar Ferratum terug