Hoe was het voor jullie, Kunnen We Praten?

Toen ik hier drie weken geleden begon met stemmers interviewen en discussiëren over hun standpunten, had ik geen idee wat ik eigenlijk hoopte te bereiken. Ik was benieuwd naar die kiezers, benieuwd naar de reacties van lezers en benieuwd naar de reacties van die kiezers op die reacties.

Ga je voortaan anders om met andersdenkenden?

Letterlijk duizenden reacties verder wil ik ter afsluiting zeggen: dank voor alle bijdragen!

Opvallend vaak kozen mensen de afgelopen drie weken het meta-perspectief: Waarom juist de PVV? Waarom juist deze invalshoek? Waarom juist deze vorm? Waarom juist deze persoon?
Nogal moe werd ik hiervan, al was die neiging in zichzelf heel interessant.

Ter afsluiting van dit project zou ik nu juist graag meta-commentaren horen. Niet over de opzet van dit project maar over de bevindingen. Welke veronderstellingen zijn bewaarheid, en welke onderuit gehaald? Ben je er optimistischer of pessimistischer uitgekomen? Ga je voortaan anders om met andersdenkenden, en zo ja, wat ga je dan anders doen?

Bewust heb ik de afgelopen drie weken zo min mogelijk door het beeld gelopen. Het moest gaan gebeuren tussen die kiezers en de lezers. Vandaag hoop ik dat in te halen.

De laatste interviews:

‘Het ‘verbinden’ waar politici het over hebben, is een stoplap voor onmacht’ Het is alsof we het verleerd zijn: zonder ruzie een gesprek voeren over onze politieke verschillen. Daarom sprak ik Willem Jan Hilderink (28), die schrijft en in Amsterdam woont. Hij legt uit hoe hij naar de politiek kijkt. Lees het interview hier terug ‘Ik ben biseksueel en ik merk dat links de homo’s laat vallen’ Het is alsof we het verleerd zijn: zonder ruzie een gesprek voeren over onze politieke verschillen. Daarom sprak ik Jordy van Lith (24), communicatiecoach uit omgeving Den Bosch. Lees het interview hier terug ‘Ik merk dat de islam een grotere rol begint te spelen. Er is meer homohaat’ Het is alsof we het verleerd zijn: zonder ruzie een gesprek voeren over onze politieke verschillen. Daarom sprak ik Erwin van Dalen, die PVV wil stemmen 15 maart. Lees het interview hier terug

Meer weten over Kunnen we Praten?

Welkom bij Kunnen We Praten? Zo kan jij meedoen aan het gesprek Het is alsof we het verleerd zijn: zonder ruzie een gesprek voeren over onze politieke verschillen. Met dit initiatief proberen we daar verandering in te brengen. Hier leg ik uit wat de bedoeling is en kun je alle verhalen vinden. Lees alle verhalen hier terug Lees verder Tegelijkertijd met Kunnenwepraten.nl verschijnt het gelijknamige boek, dat uitkomt bij uitgeverij Atlas Contact. Lees er hier meer over