Dinsdag 25 april was het zover: na maanden voorbereiding stond ik in Vancouver, Canada, op het podium van de grote TED-conferentie. En zoals ik al eerder schreef:

Toen ik 3,5 jaar geleden over het basisinkomen had ik niet kunnen vermoeden dat het - internationaal - zo’n groot thema zou worden. In dezelfde week dat ik in Vancouver was, kondigde de Canadese provincie Ontario nota bene nog met het basisinkomen aan.

Mijn hoop is dat we nog maar aan het begin staan van een veel grotere beweging. Voor nu ben ik heel benieuwd wat jullie van mijn TED Talk vinden. Je kunt ’m hier kijken:

Verder lezen?

De utopie van gratis geld in 13 vragen en antwoorden Als je mensen zomaar geld geeft dan doen ze niks meer, denken we vaak. Maar in de afgelopen paar jaar is een revolutie in het denken over armoede, werk en welvaart op gang gekomen. Is het tijd voor een radicale hervorming van onze verzorgingsstaat? Lees mijn thema over het basisinkomen hier Meer weten? Lees mijn boek Gratis geld voor iedereen In mijn boek Gratis geld voor iedereen ga ik nog dieper in op het basisinkomen. En vier andere ideeën voor een betere wereld. Lees hier alles over mijn boek Wil je een seintje ontvangen zodra mijn volgende nieuwsbrief verschijnt? Als correspondent Vooruitgang probeer ik de actualiteit vanuit een historisch perspectief te belichten. Meer lezen? Geef je dan hieronder op. Ik stuur je een e-mailtje als mijn nieuwe nieuwsbrief verschijnt. Geef hier je e-mailadres op