De Rudi & Freddie Show
Rudi&Freddie Show Live
SoundCloud
Opname en montage: Romanee Rodriguez

Beste luisteraars! Donderdagavond was het zover: de eerste Rudi & Freddie Show voor publiek. Doodeng, want je weet natuurlijk niet wat voor mensen daar zoal op afkomen. Nou, dat waren toch wel wat vreemde figuren. Zo vertelde een jongen dat hij één aflevering van onze podcast wel vier keer had geluisterd (‘Ik moest een IKEA-bed in elkaar zetten.’).

Wij vonden het in ieder geval heel erg leuk! En voor herhaling vatbaar, alleen dan misschien elders in het land?

Op het programma donderdagavond stonden onze boekenplannen. Jesse doet al een tijd onderzoek naar de wereld van schulden, Rutger schrijft over waarom het tijd is voor een hoopvoller mensbeeld. Er kwamen veel interessante vragen uit het publiek.

Wat werd er zoal besproken?

  • Bizarre verhalen uit de onderwereld van onze verzorgingsstaat.
  • Hoe de ene na de andere wet - geboren uit wantrouwen - door de Tweede Kamer komt.
  • Waarom onze beschaving geen dun laagje vernis, maar een dikke vetlaag is.
  • Oké, de mens deugt: wat moeten we ermee? In de zorg, de sociale zekerheid en het onderwijs?
  • En natuurlijk: heel goede vragen uit het publiek! Met een cameo van Rob Wijnberg.

Een impressie van de avond:

Alle foto’s: Bas Losekoot (voor De Correspondent)

Luister ook:

Podcast: Waarom feminisme nooit gezellig mag worden Twee mannen die uitleggen wat feminisme nu inhoudt, dat leek ons geen goed idee. Dus nodigden we collega Bregje Hofstede uit. Zij vertelt ons over verdoken seksisme en hoe ze haar feminisme in de praktijk brengt. Beluister de podcast hier Podcast: Nederland is het grootste belastingparadijs ter wereld Hoe groot is ons belastingparadijs eigenlijk? Jesse kwam uit op een half biljoen dollar, in Nederland gestald door Amerikaanse bedrijven. Maar de hardnekkige trucjes die dit mogelijk maken worden nu eindelijk aangepakt. We praten je bij in deze aflevering van de Rudi & Freddie Show, waar we de volgende keer publiek voor uitnodigen! Beluister de podcast hier Podcast: Kinderen hebben steeds minder tijd en ruimte om te spelen (en dat is een probleem) Hoe zou het onderwijs van de toekomst eruit moeten zien? In een nieuwe aflevering van de Rudi & Freddie Show breken wij een lans voor minder werken en meer spelen. Beluister de podcast hier