Spring naar inhoud

Onze adjunct-hoofdredacteur Karel Smouter wordt docent constructieve journalistiek

Zoals jullie in zijn mooie uitzwaaistuk van vandaag hebben kunnen lezen, begint Karel Smouter vandaag aan zijn nieuwe baan als docent constructieve journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Karel was de afgelopen twee jaar onze adjunct-hoofdredacteur en daarvoor schreef hij voor ons over migratie en vluchtelingen.

Nu klinkt een afscheidsbericht als dit algauw als necrologie, maar toch: we zullen Karel gaan missen. Zijn fantastische ideeën, enorme bevlogenheid en zijn ongeëvenaarde geduld en empathie maakten hem tot een van de beste adjuncts die we ons konden wensen.

Karel hield ons altijd een kritische spiegel voor: hij was de motor achter ons streven een diverser platform te worden en groot pleitbezorger van de constructieve journalistiek - niet alleen praten over problemen, maar ook over oplossingen. Zijn toekomstige studenten zullen, net als wij, heel veel van hem gaan leren.

Gelukkig zijn we ondertussen niet adjunctloos: eerder dit jaar verwelkomden we al Rosan Smits in de hoofdredactie, en totdat we een definitieve opvolger van Karel hebben gevonden, worden zijn taken - die inmiddels inderdaad twee banen beslaan - waargenomen door Maurits Martijn.

Vandaar dat jullie het ook eventjes moeten stellen met minder stukken van Maurits, volgend jaar zullen jullie weer kunnen genieten van zijn pen.

Namens iedereen op de redactie: ontzettend bedankt voor alles, Karel!

Lees hier Karels terugblik op vier jaar De Correspondent
Oprichter