We gaan over twee weken campagne voeren voor een Schuldvrij! Nederland! Je kunt ons nu al volgen.

Op nieuwsjaarsdag zag ik voor het eerst de serie Schuldig. Dat had nogal een impact. Ik wist niks van hoe het was om in Nederland in schulden te leven.

We zijn inmiddels bijna tien maanden verder en ik ben nog steeds bezig met schulden. Ik schreef tal van artikelen over de schuldenindustrie: over de ineffectieve hulpverlening, de ontoegankelijke schuldsanering, het ongenadige overheidsincasso. Er is geen onderwerp waar ik me zo over heb verbaasd, en waar ik me zo boos over heb gemaakt.

Ik wil dat dit verandert. En gelukkig ben ik daarin niet alleen. Samen met Ester Gould (Schuldig), Sarah Sylbing (Schuldig), Annemarie Gehrels (lobbyist en schuldhulpvrijwilliger) en Pieter Hilhorst (Amargi) ben ik al een tijdje bezig een campagne op te tuigen om echt iets te veranderen.

Want met wie je ook praat, de deurwaarder of de schuldenaar, de rechter of de schuldhulpverlener - iedereen is gefrustreerd over hoe het nu gaat. Het moet en het kan anders.

En daar gaan wij vanaf 16 oktober hopelijk voor zorgen. Dan starten we namelijk met de Schuldvrij!-week. Wil je op de hoogte blijven? Je kunt je nu al aanmelden voor het Facebookevenement.

Meld je aan voor ons Facebook evenement Schuldvrij!
Correspondent Economie