Beste,

Een nieuwsbrief op donderdag in plaats van dinsdag, omdat ik vanochtend een groot verhaal heb gepubliceerd over komende week. En waarom Nederlandse steden eigenlijk geweldig zijn. Die twee dingen blijken nauw met elkaar samen te hangen.

Ik schreef dit stuk in voortdurend overleg met alias de We hopen komend jaar meer samen te schrijven over de relaties tussen mobiliteit, de stad en de samenleving.

Praten jullie mee onder het stuk?

Jullie favoriete autoreclames

Jullie reacties op mijn oproep om je favoriete autoreclame te delen waren alvast geweldig - wie ze nog niet zag, Dank voor alle input! Heel nuttig, ook om te zien hoe warm mensen worden van autoreclames.

Op het aangekondigde scooterverhaal zit ik nog te ploeteren, in mijn kronkelende planning. Zodra ik die iets gladder gestreken heb, hoop ik ook deze nieuwsbrieven weer wat regelmatiger te sturen.

YouTube
Ook uit jullie bijdragen: deze geweldige reclame niet voor een auto, maar voor het Duitse OV-bedrijf BVG. (Zet de ondertitels aan)

Wat ik keek, luisterde en las

Verder heb ik het waarin ik bijhou wat ik lees, kijk en luister weer bijgewerkt.

Jongste toevoegingen: een podcast over de Bijlmer, een YouTube-video over de Nederlandse fietsgeschiedenis en het geweldige boek Happy City van Charles Montgomery (dank aan degenen die dat tipten). Tips eronder blijven heel welkom!

Een prijs voor fietsen in jouw gemeente

Tot slot: ben je nog een goeie actie om fietsen te stimuleren tegengekomen afgelopen jaar, in je eigen gemeente? Verdienen de bedenkers of uitvoerders een prijs? (Ik zit in de jury).

Groet! Thalia

PS: Collega Lynn Berger schreef een prachtig afrondend verhaal in haar metaforenonderzoek, over de batterij - die handige uitvinding die ons leven elektrificeert maar wel .

Je aanmelden voor mijn nieuwsbrief in je inbox? Een paar keer per maand laat ik horen waar ik mee bezig ben, waar ik hulp bij nodig heb en wat ik zoal heb gelezen, gehoord en gezien. Aanmelden kan hier