#ikstapovervanbank is weer bezig - nog 5 dagen te gaan!

Vorige week werd bekend dat Ralph Hamers van ING een gigantische loonsverhoging krijgt. Natuurlijk was daar weer veel verontwaardiging over, maar volgens mij is het belangrijk om ook zélf in actie te komen. Zoals ze in het Engels zeggen: put your money where your mouth is!

Hoog tijd, kortom, om over te stappen naar een andere bank. Natuurlijk is geen enkele bank perfect, maar gelukkig zijn er in de Lage Landen wel degelijk betere en duurzamere alternatieven.

Tot eind deze week loopt de nationale ‘Ik Stap Over Van Bank’-week, die ik vorige week heb uitgeroepen. En ik moet zeggen: de respons is overdonderend. Op Facebook hebben honderden mensen aangegeven dat ze meedoen. Het Parool meldde vandaag dat met name Triodos en ASN veel teleurgestelde ING-klanten verwelkomen.

Begrijp me niet verkeerd: uiteindelijk moeten er op structureel niveau dingen veranderen in het Nederlandse bankwezen. Zo zou er een wet moeten komen die banken verplicht om hogere buffers op te bouwen. Maar dat neemt niet weg dat we ondertussen ook zélf iets kunnen doen, en een krachtig signaal kunnen uitzenden.

Geef op Facebook aan dat je ook meedoet! Zo stap je over van bank (het is minder ingewikkeld dan je denkt!) Lees in het Parool over teleurgestelde mensen die overstappen van bank Bekijk hier een collectie van artikelen die we bij De Correspondent hebben geschreven over onze banken (en wat er anders moet)
Correspondent Vooruitgang
Rutger Bregman