Stem op Amerikanen lopen niet voor ‘Beste boek van 2018’

Mooi nieuws: mijn boek Amerikanen lopen niet behoort volgens NRC Handelsblad tot de 25 beste boeken van 2018. ‘Zijn verhalen gaan niet alleen over verval, maar ook over hoop’, schrijft de redactie.

Het is nu aan lezers om te bepalen wie de winnaar wordt van de NRC Boekenwedstrijd. Wie stemt, maakt kans op een boekenpakket met alle 25 genomineerde boeken. Voor de winnaar is er eeuwige roem.

Ik zou het erg leuk vinden als jullie me willen helpen om met Amerikanen lopen niet een gooi te doen naar de eretitel ‘beste boek van 2018’. Trouwens: collega Nina Polak staat er ook bij, met haar roman Gebrek is een groot woord.

Het boek komt dan in een fraai lijstje. Vorig jaar was Murat Isik de gelukkige (met Wees onzichtbaar – lees dat prachtige boek). Verder zou voor het eerst een non-fictieboek deze prijs winnen. Alle eerdere keren won een roman. Ook leuk: het is de eerste keer dat een Correspondentboek meedingt.

Maar het mooiste is natuurlijk dat Amerikanen lopen niet nieuwe lezers zou vinden.

Ik schreef het boek omdat ik geschokt was door wat ik in de VS meemaakte. Voordat het verscheen, was ik best zenuwachtig: willen mensen het wel lezen? Het is een best grimmig en ernstig boek over St. Louis, een vrijwel vergeten Amerikaanse stad (en het gaat amper over de huidige president).

Een halfjaar na verschijnen, zijn er al 21.000 exemplaren verkocht. Ik krijg veel mails of berichtjes van lezers die geraakt zijn door het boek. Een bekroning betekent dat meer mensen het boek ontdekken.

Vandaar dat ik jullie vraag om een stem op Amerikanen lopen niet te overwegen. Stemmen kan via de link hieronder. Mijn dank zou groot zijn!

Stem hier voor de NRC Boekenwedstrijd En lees hier meer over Amerikanen lopen niet
Correspondent Groot Rotterdam
Arjen van Veelen