Elke dag, tegen het einde van de middag, verruilen wij ons toetsenbord voor een stapel boeken en enveloppen. Dan verandert de uitgeverij van De Correspondent in een postkantoor, en verzenden we de boeken die in onze zijn besteld. Het is onze variant van het vier-uur-cup-a-soup-moment.

Het afgelopen jaar merkten we dat er steeds vaker meer dan één boek in een envelop gaat. Een groeiende groep leden en lezers bestelt verschillende boeken tegelijkertijd, en soms zelfs die tot nu toe bij De Correspondent zijn uitgekomen.

Dat bracht ons op het idee voor een voor jullie: In dit stuk vertellen we je waarom we daarmee komen en wat je kunt verwachten als je je aanmeldt.

Waarom een boekenabonnement, en wat houdt het in?

Als uitgevers van De Correspondent is het onze missie om drie of vier keer per jaar een boek te presenteren over een van de grote ontwikkelingen van deze tijd. Ze gaan bijvoorbeeld over privacy, ongelijkheid, de gevolgen van marktwerking en de toenemende invloed van cijfers. Belangrijke onderwerpen die het verdienen om van alle kanten te worden belicht.

Als je een boekenabonnement neemt, krijg je al onze nieuwe boeken automatisch in huis

De schrijvers die op dit platform vaak al honderden artikelen over een onderwerp hebben geschreven, krijgen zo de kans om hun inzichten te bundelen en het onderwerp nog verder uit te diepen. En lezers krijgen de kans om onze beste journalistiek ook als boek te lezen, op papier of op een e-reader, of te beluisteren als

Samen vormen onze boeken een serie urgente inzichten op basis van journalistiek onderzoek. Onze redactioneel vormgever Leon Postma en Martijn van Dam, lead designer bij Momkai, zorgen al vanaf het eerste boek voor een visueel herkenbare stijl voor zowel de binnen- als de buitenkant, waarmee onze boeken niet alleen hun oorsprong delen, maar ook hun vormgeving.

Als je een boekenabonnement neemt, krijg je al onze nieuwe boeken automatisch in huis: zo’n vier keer per jaar valt er eentje bij je op de (digitale) mat. En mocht er een boek tussen zitten dat minder bij je interesses aansluit, dan heb je alvast een cadeau in huis.

Wat kost het?

Anders dan bij de meeste diensten, zoals Netflix of Spotify, betaal je met het boekenabonnement per boek. We incasseren ieder boek nadat het uitkomt, dus je zit niet vast aan maandelijkse kosten.

Omdat er bij De Correspondent zo’n vier boeken per jaar verschijnen, is vooraf goed in te schatten hoeveel je betaalt. De kosten hangen verder af van de abonnementsvorm die je kiest: papieren boeken, e-books, audioboeken of het totaalpakket met korting.

  1. Een abonnement op onze papieren boeken. Hiermee heb je al onze nieuwe paperbacks als eerste in huis. Door de kunnen we geen korting geven. Je betaalt de normale verkoopprijs, die gemiddeld rond de 20 euro per boek ligt. Wel nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.
  2. Een abonnement op onze e-books. Je ontvangt van ieder nieuw e-book dat uitkomt een downloadlink per mail in de formaten pdf, epub en mobi, zodat je je e-books op ieder apparaat kunt lezen. Je betaalt 7 euro per e-book. Onze e-books zijn niet dus je kunt ze gewoon uitlenen aan vrienden en familie.
  3. Een abonnement op onze audioboeken. Luister je liever? Met dit abonnement ontvang je al onze nieuwe boeken als mp3, voorgelezen door de auteur zelf. Per audioboek betaal je 12,50 euro. Ook onze audioboeken zijn niet beveiligd en kun je dus uitlenen.
  4. Het totaalpakket met korting. Hiermee ontvang je van iedere nieuwe titel het papieren boek, het e-book, én het audioboek. Per titel betaal je 25 euro. Zo kun je bijvoorbeeld in de trein van je e-reader lezen, op de bank van papier, en in de auto verder luisteren naar het audioboek.

Hoe gaat het in z’n werk?

Als je een abonnement neemt, reken je het eerste boek van je abonnement direct zelf af met iDEAL (in Nederland) of Bancontact (in België). We vragen je er dan mee akkoord te gaan dat we alle volgende boeken per automatische incasso mogen afschrijven. Daarom zijn andere betaalmogelijkheden bij het afsluiten van je abonnement niet mogelijk.

Om de volgende boeken te ontvangen, hoef je niets te doen. Die belanden bij verschijning automatisch in je (digitale) brievenbus. De kosten voor de boeken incasseren we achteraf. En goed om te weten: je kunt je abonnement op ieder moment opzeggen door ons een te sturen.

Welke boeken komen eraan?

Ironisch genoeg heet het eerstvolgende (en tiende) boek dat eraan komt Daarin neemt correspondent Cultuur en Clichés Lynn Berger je mee op haar fascinerende zoektocht langs de wetenschap van broers en zussen, de psychologie van herhaling, de geschiedenis van het gezin en haar eigen ervaring als moeder én zus van een tweede. Haar missie: de tweede een keer op de eerste plaats zetten.

Hoe is het om een kind te krijgen wanneer je er al een hebt? Wanneer je kind een broertje of zusje krijgt, wat krijgt het dan? En wat betekent het om de tweede te zijn in een wereld die draait om winnaars en de primeur? De tweede verschijnt op 19 februari, met een abonnement heb je het als eerste in huis.

Nog voor de zomer verwachten we het eerste boek van Jelmer Mommers – onze correspondent Klimaat & Energie – over een van de grootste problemen van onze tijd: klimaatverandering. Zijn missie voor dit boek? ‘Ik wil je voor eens en altijd afhelpen van het idee dat jouw acties een druppel op een gloeiende plaat zijn.’

In het najaar verschijnt het nieuwe boek van Daarin zal hij een radicaal nieuw mensbeeld presenteren. En ook voor daarna staan al allerlei boeken op de planning, waarover we je later graag meer vertellen.

Spaar ze allemaal

Met het boekenabonnement hoef je nooit meer een boek van ons te missen. Je hebt nieuwe boeken als eerste in huis, betaalt geen verzendkosten, en hebt straks een onmisbaar boekenplankje met daarop jouw eigen collectie. Om te beginnen met het prachtige De tweede van Lynn Berger, dat in februari verschijnt.


P.S. Alle boeken tot nu toe met één druk op de knop bestellen?

Mijn nieuwsbrief per mail ontvangen? Dat kan! Bijna elke week stuur ik een mailtje waarin ik je op de hoogte houd van mijn zoektocht naar het lezen, schrijven en uitgeven van de toekomst. Schrijf je hier in!