Luisteraars! We hadden even een aflevering overgeslagen. Maar het was het waard, want onze Rudi is in de tussentijd ontploft. Op het elitepartijtje in Davos heeft hij de aanwezige miljo-miljardairs ‘I feel like I’m at a firefighters conference and no one’s allowed to speak about water.’ Lekkâh! Nou, daar gaan we het dus sowieso over hebben.

En dan nog een inhoudelijke sectie. We gaan het deze podcast hebben over zekerheid en onzekerheid. Wat mij – Jesse, want Rutger is dus ontploft – steeds vaker opvalt: er is vaak alle aanleiding om te zeggen ‘ik weet het niet’. En toch zie je hoe hoger je in een organisatie komt, hoe minder onzekerheid er lijkt te bestaan.

Neem nou die marketingmeuk waar ik laatst over schreef. De wetenschap zegt: ‘Het is heel moeilijk vast te stellen wat een reclamecampagne doet.’ De marketeer zegt: ‘Wij hebben mixed media models met multi touch attribution en we weten het precies.’ Dat is toch vreemd?

Nou, daar borduren we een beetje op voort in deze podcast, maar volgens mij vliegen we nog tien zijpaden in.

Tot slot een correctie: wij beginnen de podcast met een vacature voor een ‘opa engineer’ – ik was daar al verbaasd over. Dit soort vacatures zijn voor mij sowieso vaak ondoorgrondelijk: ‘We zoeken iemand met ervaring met Python en Apache, kennis van Curry is een pré.’ Dus ja, een opa engineer, waarom ook niet? Maar goed, dat blijkt nu dus een ‘ops engineer’ te zijn, die geautocorrect werd tot een opa engineer. Hoe dan ook, solliciteren kan hier.

Nog even over die opa engineer... De Correspondent zoekt nog een backend-developer en een ops engineer. Ken of ben jij onze nieuwe collega? Ga dan naar onze vacaturepagina!