De Rudi & Freddie Show
We gaan het hebben over.....taxes, taxes, taxes!
SoundCloud
Opname en montage: Romanee Rodriguez

Taxes, taxes, taxes! Deze podcast gaat over taxes (ook wel: belastingen). Geld is ons maatschappelijk scorebord en belastingen zijn de regels van dat spelletje. Als de verkeerde mensen puntjes krijgen, dan moet je dus in de eerste plaats naar je belastingstelsel kijken. Dat gaan we nu dus doen.

De discussie over belastingen leeft ook weer een beetje. Vooral in de Verenigde Staten – waar het onderwerp lange tijd taboe was – wemelt het van de voorstellen tot vermogensbelastingen, erfbelastingen, marginale toptarieven. Je kunt er natuurlijk donder op zeggen dat zo’n discussie uit de VS wordt geïmporteerd, maar helaas zijn Amerikaanse concepten vaak niet een-op-een toe te passen op Nederland.

Wij gaan het dus allereerst hebben over Nederland: hoe werkt het hier? Waar zitten de gaten in ons belastingstelsel, en hoe dichten we die? Maar ook wat mooie vergezichten: wat zouden nou ideale belastingen zijn? Wat wil je überhaupt belasten en wat niet?

Kortom: een retesaai onderwerp, maar misschien wordt het leuker met deze foto van ons in vrouwenjassen op een steenkoude zolder in Amsterdam-Oost.