De Rudi & Freddie Show
Nederland gepolariseerd? Over driekwart van de wetten zijn alle Kamerleden het met elkaar eens
SoundCloud
Opname en montage: Romanee Rodriguez

Luisteraars! De burger heeft gesproken. Hij is boos, alweer.

Deze podcast gaan we de verkiezingen duiden. Dus dat gaat helaas weer – veel te veel – over Forum voor Democratie (FvD). Niet over die uil van Minerva, wel over het partijprogramma en wat de partij in de Tweede Kamer klaarspeelt. En, wat kunnen we op basis van deze verkiezingen nu zeggen over die boze burger? Is de burger eigenlijk wel bozer?

Tot slot: ik kwam een interessant staatje tegen op Stuk Rood Vlees – een geweldig politicologenblog – over Wat blijkt: over de meeste wetsvoorstellen zijn Kamerleden het gewoon eens. Dat vond ik nogal interessant, en daar gaan we het ook over hebben.

Nog een kleine correctie voor wat betreft mijn opmerkingen (Jesse) over de kosten van het partijprogramma van FvD: de podcast was dinsdag opgenomen, en ik zeg het al in de podcast, ‘ik kan er een paar miljard naast zitten’, ik blijk er ook een paar miljard naast te zitten. Ik geef cijfers over het belastingplan van Thierry Baudet, die bij nader inzien een miljard of vijftien te hoog zijn. Baudets belastingplan kostte geen 120 miljard, maar 105 miljard.

Afijn, als je wilt weten hoe het helemaal zit, kun je mijn verhaal lezen.

Meer lezen?

Dit kosten de plannen van Forum voor Democratie Wat staat er eigenlijk in het verkiezingsprogramma van Forum voor Democratie? En minstens zo belangrijk: wat kost dat? Ik rekende de plannen van Thierry Baudet c.s. door en kom tot de conclusie: wat Forum wil is onbetaalbaar. Lees het verhaal van Jesse hier terug De papegaai van Minerva is neergestreken Het liedje staat al sinds 2002 onafgebroken in de Top 40. Je hoort het vaak rond verkiezingen. Er zijn steeds weer andere artiesten die het ten gehore brengen. En het eindigt ermee dat vanaf nu alles anders wordt. Klinkt bekend. Lees het verhaal van Rob hier terug