Sarah Kendzior

Journalist en antropoloog

Publicaties
Biografie
Foto: Ethan Miller / Getty Images
Deze drie ontwikkelingen laten zien dat het Amerikaanse kiessysteem onder druk staat
Dubieuze kieswetten, buitenlandse inmenging, een nepfraudecommissie: hoeveel kan de Amerikaanse democratie hebben?
Leestijd 4 - 5 minuten
133 × gedeeld
Sarah Kendzior
Illustraties: Sophia den Breems
Trump is géén buitenstaander. Hij wil al dertig jaar president worden, met hulp van de Russen
Donald Trump mag zich graag presenteren als politiek naïeve buitenstaander, maar van dat beeld klopt niks. De cynische zakenman wilde in 1987 al president worden. En met hulp van Rusland en invloedrijke Republikeinen lukte dat ook nog.
Leestijd 7 - 9 minuten
431 × gedeeld
Sarah Kendzior
Illustraties: Sophia den Breems (voor De Correspondent)
Geen nepnieuws: Donald Trump is de beste autocratische president ter wereld!
Leven onder president Donald Trump is als het lezen van een bizarre thriller: je wil weten hoe het afloopt, maar blijft steken in een duistere tunnel waarin alles onzeker is. Eén ding is wel zeker: als Trump valt, sleept hij alles en iedereen met zich mee.
Leestijd 6 - 7 minuten
276 × gedeeld
Sarah Kendzior
Illustraties: Sophia den Breems (voor De Correspondent)

Waarom Trumps banden met Rusland in potentie nog erger zijn dan Watergate

Nooit eerder werd er een onderzoek gedaan naar de president van de Verenigde Staten vanwege samenzwering met een buitenlandse machthebber. Intussen gedraagt ook de voorzitter van de onderzoekscommissie zich meer als een schoothondje dan als een waakhond. En dat is nog maar het begin.
Leestijd 7 - 9 minuten
303 × gedeeld
Sarah Kendzior
Foto: Lynne Brouwer (voor De Correspondent)
Mijn kinderen zullen mijn Amerika nooit kennen
Ook zonder de winst van Donald Trump zou deze tijd een duister keerpunt in de Amerikaanse geschiedenis zijn geweest. Maar dankzij de aanstaande president, die deze vrijdag geïnaugureerd wordt, is de Amerikaanse democratie in staat van ontbinding. Wat kunnen we doen?
Leestijd 7 - 9 minuten
98 × gedeeld
Sarah Kendzior
Foto: Win McNamee / Getty Images

In 7 minuten bijgepraat over Donald Trump, de Russische hacks en de toekomst van Amerika

Donald Trump stelt oorlogshitsers aan als ministers. Rusland heeft de Amerikaanse verkiezingen beïnvloed. En Barack Obama laat er onderzoek naar doen. Toch maak ik me het meest zorgen over Trumps telkens terugkerende woorden ‘deze mensen.’ Wie bedoelt Trump daar toch mee?
Leestijd 7 - 9 minuten
346 × gedeeld
Sarah Kendzior
Illustratie: Leon Postma (redactioneel vormgever bij De Correspondent). Fotografie bij dit verhaal: Sarah Kendzior.
Breaking: The United States of America (een live verslag van @sarahkendzior)
Afgelopen dag en nacht deed ik live verslag van alles wat mij opviel terwijl ik door mijn thuisstad St. Louis reed. Ik beantwoordde daarnaast zoveel van jullie vragen als ik kon, terwijl ik intussen mijn kinderen probeerde te troosten. Ze vrezen voor het lot van hun Mexicaanse en islamitische klasgenootjes.
Leestijd 11 - 15 minuten
76 × gedeeld
Sarah Kendzior
Foto: Buyenlarge / Getty Images

De uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen staat al vast (ongeacht de winnaar)

Ik weet niet in welk Amerika ik op 9 november wakker word. Ik weet wel dat het niet door de verkiezingsuitslag zal worden gevormd. De door Donald Trump gesteunde campagne van intolerantie en wit-racistisch geweld speelt een veel grotere rol.
Leestijd 10 - 13 minuten
515 × gedeeld
Sarah Kendzior
Foto: Brain Blanco / Getty Images

Vannacht werd er weer gedebatteerd over een karikatuur van Amerika. Zo is het echt in Flyover Country

Afgelopen nacht kruisten presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton voor het laatst de degens in een groot debat. Een debat dat al maanden doorspekt is met clichés, stereotypen en leugens. Ik woon in het deel van Amerika waar men slechts ‘overheen vliegt’ als men van New York naar Silicon Valley gaat. Daar zie je verpaupering, ja, maar ook hoop en gemeenschapszin.
Leestijd 9 - 12 minuten
197 × gedeeld
Sarah Kendzior
Een kleine groep activisten komt samen op West Florissant Ave. om zich voor te bereiden voor een avond van protest in Ferguson op 12 augustus, 2015. Foto: Lucas Jackson / Reuters

Maak kennis met Darren Seals. De zwarte burgerrechtenactivist die mensen wakker wilde schudden

Begin deze maand werd Darren Seals (29) vermoord. De activist wilde aantonen dat organisaties en activisten ‘parasiteerden op het zwarte leed’ in Ferguson. Inderdaad is onduidelijk waar het geld dat die organisaties in naam van onder anderen Michael Brown inzamelden terechtkwam, ontdek ik voor dit portret.
Leestijd 8 - 11 minuten
117 × gedeeld
Sarah Kendzior
Een Duitse immigrantenfamilie kijkt uit over de Skyline van New York. Ze zijn met de S.S. Nieuw Amsterdam naar Amerika gevaren om een nieuw bestaan op te bouwen. Foto: Getty
Je kunt pas een ‘echte Amerikaan’ zijn als je wit bent gemaakt
Donald Trump is de eerste moderne openlijke ‘witte suprematie’-kandidaat van een van de grote partijen in de VS. Voor hem is witheid een wapen. Daarmee brengt hij Amerika terug naar de achttiende eeuw.
Leestijd 11 - 15 minuten
127 × gedeeld
Sarah Kendzior
Een bezoeker van de Republikeinse conventie in Cleveland draagt een Hillary Clintonmasker en een gevangene-outfit op 21 juli, 2016. Foto: Andrew Harrer / Bloomberg / Getty Images

Waarom zoveel Amerikanen een hekel hebben aan Hillary Clinton

Weinig Amerikaanse presidentskandidaten stonden zo laag in de peilingen als Hillary Clinton. En weinig kandidaten waren zo impopulair als zij. Hoe komt dat?
Leestijd 8 - 11 minuten
481 × gedeeld
Sarah Kendzior
Bouwvakkers rusten op een stalen balk boven Manhattan op 20 september 1932, New York. Foto: Brettmann / Getty Images

Waarom Donald Trump zich vereenzelvigt met een arbeidersklasse die al vijftig jaar niet meer bestaat

De middenklasse in Amerika kwijnt al decennia weg. Het verklaart het succes van Donald Trump, die zegt op te zullen komen voor de ‘gewone arbeider.’ Maar de ironie is: uit al zijn toespraken blijkt dat de Republikeinse presidentskandidaat geen flauw benul heeft wie die arbeider anno 2016 is, en wat die doet.
Leestijd 7 - 9 minuten
470 × gedeeld
Sarah Kendzior
Een politieagent tijdens een demonstratie van de beweging Black Lives Matter in New York op 8 juli 2016. Foto: Kena Betancur / AFP

Wat ik mijn dochter moest vertellen over de toekomst van haar zwarte klasgenootjes

Al eeuwenlang worden zwarte Amerikanen systematisch onderdrukt. Nu er bewijs op video is - dat ook nog eens viraal gaat - zou je verwachten dat er iets ten goede verandert. Maar Amerika is nog altijd oneerlijk over zijn verleden, zijn heden en is hard op weg oneerlijk te zijn over zijn toekomst.
Leestijd 8 - 11 minuten
234 × gedeeld
Sarah Kendzior
Illustratie: Cléa Dieudonné (voor De Correspondent)
Wat je niet begrijpt van Amerika, als je er alleen overheen vliegt
Veel Amerikajournalistiek die Nederland bereikt, gaat over New York, Washington D.C. of Silicon Valley. Daartussenin ligt ‘Flyover Country’ - het Midden-Westen, waar je overheen vliegt als je van oost naar west vliegt. Daar, in het hart van Amerika, worden de verkiezingen beslist. De komende maanden ben ik jullie gids in een land dat zich in verwarde toestand opmaakt voor de presidentsverkiezingen. Onder dit artikel vind je mijn gepubliceerde artikelen - in twee talen.
Leestijd 6 - 7 minuten
142 × gedeeld
Sarah Kendzior