Bart de Koning
Bart de Koning

Bart de Koning

Correspondent Politie & Criminaliteit

Bart de Koning (1967) is een onafhankelijke en ervaren onderzoeksjournalist op het gebied van politie, privacy en veiligheid. Hij schrijft onder andere voor De Correspondent, Vrij Nederland en de Maarten.

De rode draad in Barts artikelen en boeken (Alles onder controle, Operatie Blauw en De veiligheidsmythe) is de balans tussen vrijheid en controle en de effectiviteit van beleid. Hij verbaast zich vooral over hoezeer irrationaliteit de beleidskeuzes blijkt te bepalen.

Bart schrijft en spreekt graag over economie, politiek, bureaucratie, privacy, recht, veiligheid en terrorisme. Op het gebied van privacy en politie is hij een asbolute expert. Zijn lezingen zijn geen abstracte verhalen, maar actuele en beeldende analyses waarmee hij het publiek aan het denken zet.

Zoek je een bevlogen spreker met kennis van veiligheidszaken? Wil je meer weten over corruptie in Nederland of je publiek ervan laten overtuigen dat ze wel degelijk iets te verbergen hebben? Dan is Bart een goede keuze.

Bart de Koning
Bart de Koning

Barts expertise

  • Politie & justitie
  • Privacy, veiligheid en terrorismebestrijding
  • Integriteit, corruptie & fraude
  • Economie
Meer weten over Bart?

Meer weten over Bart?

Wil je meer informatie over Bart, of wil je hem uitnodigen voor het geven van een lezing, deelname aan een debat of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.