Dick Wittenberg
Dick Wittenberg

Dick Wittenberg

Correspondent Wereldverbeteraars

Dick Wittenberg (1953) is journalist en schrijver. Hij werkte 32 jaar voor NRC Handelsblad en bouwde in die tijd een indrukwekkend oeuvre op over Afrika, armoede en moedige, dwarse wereldverbeteraars.

Ben je op zoek naar een kleurrijk verhaal over wat alledaagse armoede betekent of wil je weten hoe hedendaagse armen zich redden? Dick kan het als geen ander vertellen. Ook prikkeldraad is een onderwerp dat Dick mateloos boeit. Voor zijn boek Prikkeldraad. Een geschiedenis van goed en kwaad dook hij in de geschiedenis van dit onooglijke product dat de wereld voor altijd heeft veranderd.

Naast verhalenverteller is Dick ook een begenadigd interviewer. Hij laat je kennismaken met mensen die je niet dagelijks op het podium ziet, maar die de spotlights meer dan verdienen: wereldverbeteraars, levenskunstenaars, underdogs en andere bijzondere mensen.

Dick Wittenberg
Dick Wittenberg

Dicks expertise

  • Alledaagse armoede
  • Afrika
  • Prikkeldraad
  • Interviews met prominente wereldverbeteraars en onbekende underdogs
Meer weten over Dick?

Meer weten over Dick?

Wil je meer informatie over Dick, of wil je hem uitnodigen voor het interviewen van een gast, het geven van een lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.