Dimitri Tokmetzis
Dimitri Tokmetzis

Dimitri Tokmetzis

Correspondent Veiligheidsindustrie

Volgens Dimitri Tokmetzis (1975) is technologie te belangrijk om aan nerds over te laten. Met zijn werk wil hij dan ook inzicht geven in de verborgen wereld achter de computers, smartphones en andere apparaten die ons leven bepalen. Hoe ver die invloed reikt laat Dimitri ons zien in een diepgravende serie over de Nederlandse en Europese veiligheidsindustrie.

Hij deed samen met 20 Europese journalisten onderzoek naar de veiligheidsindustrie en vertelt graag over zijn bevindingen. Ook schrijft en vertelt Dimitri graag over journalistieke onderzoeksmethoden en computertechnologie. Over de kunst en schoonheid van het hacken bijvoorbeeld, maar ook over hoe je je online privacy waarborgt en hoe belangrijk dat is, hoe je je computer virusvrij houdt en hoe je ingewikkelde digitale processen begrijpelijk maakt voor een leek.

Dimitri kan als geen ander op informele wijze het publiek uitdagen en op een andere manier tegen technologie aan laten kijken. Computers zijn niet eng, maar wel complex en invloedrijk.

Na een lezing van Dimitri weet je publiek weer dat het van levensbelang is om ze kritisch te leren beschouwen.

Dimitri Tokmetzis
Dimitri Tokmetzis

Dimitri's expertise

  • Europese Veiligheidsindustrie
  • Internet & Surveillance
  • Hacken & Cybersecurity
  • Technologie & Ethiek
  • Openbaarheid van Bestuur
  • Datajournalistiek
Meer weten over Dimitri?

Meer weten over Dimitri?

Wil je meer informatie over Dimitri, of wil je hem uitnodigen voor een workshop, het geven van een lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.