Ernst-Jan Pfauth
Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth

Correspondent Zelfverbetering & Uitgever

Je hopt van project naar project, bent constant bezig met je positie in de arbeidsmarkt en dient druk en bezet over te komen. Het leven in de prestatiemaatschappij valt niet mee. Zo zijn we gemiddeld 82 uur per week bereikbaar voor onze baas, voelt een op de drie Nederlanders zich eenzaam en heeft een op de zeven werknemers burn-outklachten. Hoe kun je in zo'n samenleving toch gezond en gelukkig zijn?

Ernst-Jan Pfauth geeft op basis van wetenschappelijke literatuur praktische tips die je dagelijks kunt toepassen.

Hij baseert die op de talloze zelfhulpboeken die hij las voor zijn maandelijkse column op De Correspondent. De anekdotische onzin filtert Ernst-Jan eruit, de wetenschappelijk bewezen tips om gelukkig te zijn, geeft hij een podium.

Wist je bijvoorbeeld dat het helemaal niet verstandig is om te streven naar succes? Je raakt er eerder van ontmoedigd en verkeert bovendien in een constante staat van ontevredenheid. Het is slimmer om voldoening te vinden in het werk zélf. Nog zoiets: altijd bereikbaar zijn, bedreigt je dagelijkse geluk omdat je nooit in een flow komt. En dat is juist de gemoedstoestand waar mensen heel gelukkig van worden.

Deze, en nog veel meer dagelijks toepasbare tips, deelt Ernst-Jan in een krachtige en visuele presentatie van ongeveer een half uur. Eerder deed hij dat voor 800 festivalgangers op Lowlands, wellicht binnenkort bij jouw bedrijf of organisatie?

Ernst-Jan Pfauth
Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jans expertise

  • Uitgever en mede-oprichter van De Correspondent
  • Spreekt over gelukkig zijn in de prestatiemaatschapij
  • Kijkt kritisch en constructief naar zelfhulp
  • Is een ervaren spreker, gaf bijvoorbeeld lezingen op South by Southwest (SxSW) en bij New York University
  • Gaat graag interactie aan met publiek
Meer weten over Ernst-Jan?

Meer weten over Ernst-Jan?

Wil je meer informatie over Ernst-Jan, of wil je hem uitnodigen voor een lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen kun je bij Sophie en Floor terecht.