Heiba Targhi Bakkali
Heiba Targhi Bakkali

Heiba Targhi Bakkali

Correspondent Oud worden

Niemand wil het zijn, maar gemiddeld worden we ouder dan ooit. Dit zorgt voor een spannende maatschappelijke verschuiving, met de nodige uitdagingen. Daarom onderzoekt Heiba Targhi Bakkali (1984) de toekomst van het oud worden. Hoe zal de oude dag van onze generatie eruit zien? Heiba vindt de persoonlijke ervaring van mensen interessant en is altijd op zoek naar het menselijke verhaal achter de vraagstukken.

Met deze persoonlijke benadering als uitgangspunt vraagt Heiba zich af hoe wonen en zorg in de toekomst geregeld zullen zijn. Bestaat het verzorgingstehuis dan nog steeds, of hebben hele andere vormen van samenleven en wonen de toekomst? Samen met een architect verdiept Heiba zich in de meest veelbelovende en ambitieuze woonprojecten voor ouderen.

En ook de vraag hoe het is om oud te zijn wordt niet vergeten. Met haar omvangrijke 'dementiedagboeken' project probeert Heiba te begrijpen hoe het is om dement te zijn. Een half jaar lang houden veertig mensen met dementie een dagboek bij die Heiba naar een serie artikelen zal vertalen die ons beter doen beseffen wat leven met dementie betekent.

Nodig Heiba uit als je nieuwsgierig bent naar de toekomst van oud worden.

Heiba Targhi Bakkali
Heiba Targhi Bakkali

Heiba's expertise

  • Toekomst van het oud worden
  • Zorgrobots
  • Verzorgingstehuis van de toekomst
  • Dementie
Meer weten over Heiba?

Meer weten over Heiba?

Wil je meer informatie over Heiba, of wil je haar uitnodigen voor een interview, het voorlezen van een column of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.