Jelmer Mommers
Jelmer Mommers

Jelmer Mommers

Correspondent Klimaat & Energie

In drie jaar tijd heeft Jelmer Mommers een stevige expertise opgebouwd over klimaatverandering en de overstap naar duurzame energie. Hij zoekt als correspondent Klimaat & Energie naar de verhalen die perspectief en hoop bieden waar angst vaak de boventoon voert. Dus: geen apocalyptische scenario's, maar realistische analyses over de risico's van klimaatverandering - en wat we daaraan kunnen doen.

Jelmer kent de achtergronden van de (fossiele) energiepolitiek van de Nederlandse overheid en de opkomst van duurzame energie, en kan goed meedenken over de morele vraagstukken achter het klimaatprobleem. Hij kan bijvoorbeeld vertellen over het politiek zeer belangwekkende energieakkoord, de nu al historische klimaatzaak tegen de Nederlandse staat of de opzienbarende milieu-encycliek van de paus.

Het liefste geeft Jelmer korte maar krachtige lezingen, om vervolgens met de zaal of een panel verder te praten. Ook over de rol van de media in het klimaatdebat, als je wilt. En tot slot kun je hem uitnodigen samen met de schrijvers en toneelmakers die op zijn verzoek groene visioenen voor de toekomst maakten. Omdat verbeelding en inspiratie onontbeerlijk zijn voor een succesvolle transitie naar duurzaamheid.

Jelmer Mommers
Jelmer Mommers

Jelmers expertise

  • De risico‚Äôs van klimaatverandering
  • Perspectief en overzicht in het debat over de overgang naar duurzame energie
  • Hoop in plaats van angst
  • Verbeelding en inspiratie
Meer weten over Jelmer?

Meer weten over Jelmer?

Wil je meer informatie over Jelmer, of wil je hem uitnodigen voor het geven van een lezing, deelname aan een debat of een meer creatieve bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.