Jesse Frederik
Jesse Frederik

Jesse Frederik

Correspondent Economie

Jesse Frederik (1989) was al lang voordat De Correspondent het levenslicht zag een van de grootste journalistieke beloften van Nederland. Met het winnen van de journalistieke prestigeprijs De Tegel en het publiceren van een boek zijn de verwachtingen al voor een deel waargemaakt.

Zijn kenmerkende nuchterheid maakt hem tot een opmerkelijke gast in het economische debat, waar moeilijkdoenerij, jargon en ontoegankelijkheid de toegangsdrempel voor geĆÆnteresseerde leken nodeloos verhogen. Jesse is niet bang om de gedachten van economen in begrijpelijke taal weer nieuw leven in te blazen, evengoed schroomt hij niet om de hardnekkige misvattingen van moderne media-economen naar het rijk der fabelen te verbannen.

Jesse Frederik
Jesse Frederik

Jesses expertise

  • De toekomst van de economie
  • De euro & de eurocrisis
  • Economische mythen en misvattingen
  • De financiĆ«le crisis
  • Ongelijkheid en wat eraan te doen
Meer weten over Jesse?

Meer weten over Jesse?

Wil je meer informatie over Jesse? Of wil je hem uitnodigen voor een lezing, deelname aan een debat of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.