Johannes Visser
Johannes Visser

Johannes Visser

Correspondent Onderwijs

Johannes Visser (1988) is correspondent Onderwijs en docent Nederlands op een middelbare school in Zaandam. In zijn verhalen reflecteert hij op ontwikkelingen in het onderwijs vanuit zijn eigen ervaringen in de klas.

Hoe ziet de docent van de toekomst eruit? Bereiden we leerlingen wel op de juiste manier voor op de maatschappij van straks? En in hoeverre zijn docenten verantwoordelijk voor hoe die toekomstige samenleving eruitziet? Een lezing van Johannes scherpt je blik en verheldert je geest.

Daarnaast praat hij graag over alle wilde projecten die hij op zijn school uitvoerde, zoals de Filmweek, het literair kampeerweekend, De Boekenclub en het Groot Dictee. Die projecten vormen concrete uitwerkingen van zijn ideeën over onderwijs, waar docenten morgen nog mee aan de slag kunnen.

Johannes verrijkt je bijeenkomst of congres graag met een lezing die tot denken aanzet. Ook schuift hij graag aan in panelgesprekken en doet hij mee aan debatten.

Johannes Visser
Johannes Visser

Johannes' expertise

  • De school van de toekomst
  • De docent van de toekomst
  • Ervaringen uit de klas
  • Wilde ideeën voor docenten
Meer weten over Johannes?

Meer weten over Johannes?

Wil je meer informatie over Johannes, of wil je hem uitnodigen voor een gastcollege, het geven van een lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.