Jos de Putter
Jos de Putter

Jos de Putter

Correspondent Webdocumentaires

Jos de Putter (1959) is geïnteresseerd in alles wat met film te maken heeft - liefst rauw en controversieel, met oog voor de verliezers van de samenleving.

Tussen 1993 en 2015 maakte Jos twaalf lange documentaires, waarvan er velen nationaal en internationaal werden bekroond, zoals 'Het is een schone dag geweest', 'Solo, de wet van de favela', 'The making of a new empire', 'Dans, Grozny dans' en recent 'See No Evil' (2014). Jos' werk is bekroond met onder meer de Joris Ivens Award (IDFA) en de Jordaanprijs en zijn documentaires zijn opgenomen in de Canon van de Nederlandse Film. Van 2007 tot 2013 was Jos eindredacteur van VPRO Tegenlicht.

Sinds september 2013 is Jos correspondent Documentaires bij De Correspondent, waarvoor hij al tientallen korte films produceerde. De voor De Correspondent geproduceerde documentaire SHIPWRECK LAMPEDUSA (2013) van regisseur Morgan Knibbe won de Zilveren Luipaard op het prestigieuze festival van Locarno.

Jos gaat graag in gesprek over de toekomst van de korte film, of komt langs voor een college of workshop waarin hij vertelt over de mogelijkheden van online produceren en over hoe de ideale film eruit ziet. Ook ontdekt hij als jurylid graag nieuw talent.

Jos de Putter
Jos de Putter

Jos expertise

  • De journalstieke uitgangspunten van De Correspondent vertalen naar webdocs
  • De toekomst van online film maken
  • ‘Future affairs’ als genre: over het herkennen van grote ontwikkelingen
  • Slow journalism in beeld
Meer weten over Jos?

Meer weten over Jos?

Wil je meer informatie over Jos, of wil je hem uitnodigen voor een gastcollege, het geven van een lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij komen zo snel mogelijk bij je terug. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.