Karel Smouter
Karel Smouter

Karel Smouter

Correspondent Migratie, Religie & Mensenrechten

Als adjunct-hoofdredacteur is Karel (1983) inhoudelijk betrokken bij alle stukken die op De Correspondent verschijnen. Hij is sparringpartner voor alle correspondenten en hij weet dan ook als geen ander wat journalistiek à la De Correspondent is.

Hij deelt de journalistieke methodes van De Correspondent graag met aspirant-journalisten, studenten en academici. Bijvoorbeeld in de vorm van een redactievergadering, een lezing of een interactieve presentatie.

Ook praat hij graag over zijn stokpaardje op de redactie: constructieve journalistiek over hoe de wereld wél zou kunnen werken. Bijvoorbeeld als het gaat om een ander asielbeleid of een ander christendom. De vluchtelingencrisis heeft op dit moment zijn bijzondere aandacht.

Karel Smouter
Karel Smouter

Karels expertise

  • Migratie & Asiel
  • Journalistiek van (en over) de toekomst
  • Constructieve journalistiek
  • Schrijven à la De Correspondent
Meer weten over Karel?

Meer weten over Karel?

Wil je meer informatie over Karel of wil je hem uitnodigen voor het geven van een lezing, deelname aan een debat of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.